iPhone 13'ün OLED ekranlarını BOE üretecek - Haberler - indir.com

iPhone 13'ün OLED ekranlarını BOE üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-24 18:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli şirket Samsung ve LG Display şirketlerinden sonra Çinli BOE şirketi de iPhone 13 OLED ekranların üretimi için Apple’dan onay aldı. Toplamda 3 tedarikçi de yeni OLED ekranlar için üretim gerçekleştirecek. iPhone 12 serisi bu yıl Apple’ın Pazar değerini 3 trilyon doların üzerine çıkaracak potansiyele sahip durumda. Toplamda 100 milyon civarında satması beklenen yeni seri iPhone 13 ailesi için beklentiler de bir hayli yükseliyor. OLED ekranlı yeni seri için ise Apple, tedarikçi sayısını artırıyor. 4 farklı boyutta yada ihtimal olarak mini model olmadan gelecek olan iPhone 13 için satış beklentileri oldukça yüksek bulunuyor. Apple bu bakımdan özellikle OLED tarafında tedarikçi sayısını artırıyor ve Çinli BOE’de bu listeye girdiği gözüküyor.

BOE sonunda Apple tedarikçisi oldu

iPhone 13 serisi, 240 Hz ekran ile gelebiliriPhone 13 serisi, 240 Hz ekran ile gelebilir

Apple normalde iPhone 13 OLED ekranları için büyük bir oranda Samsung ve geri kalan oran olarak ise LG Display şirketlerinden tedarik gerçekleştirecek. Bununla beraber ise daha önce Apple’ın istediği kaliteyi yakalayamayan Çinli BOE şirketi ise şeytanın bacağını kırmışa benziyor. Gelen ilk bilgilere göre BOE, bir miktar iPhone 13 OLED ekranı için tedarik anlaşması imzalamış durumda. Şirket dokunmatik panel üreticisi GIS ile beraber yeni OLED ekranların geliştirmesine başladı. Bu sayede OLED paneller için 3 tedarikçi devreye girmiş oldu.

iPhone 13 serisinde daha az enerji tüketen LTPO üretim teknolojisini kullanmak isteyen Apple, Pro modellerde 120 Hz yenileme hızına sahip ProMotion çözümünü kullanacak.


Apple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyorApple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyor
iPhone 13 Pro'nun bazı özellikleri sızdırıldıiPhone 13 Pro'nun bazı özellikleri sızdırıldı

PAYLAŞ