iPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktı - Haberler - indir.com

iPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-25 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple’ın bu sene piyasaya süreceği iPhone 13 Pro’nun seri üretim öncesi son görselleri internete düştü. Yayımlanan görsellere göre ekran çentiğini küçülten Apple kamera modülünü genişletiyor.

Akıllı telefon pazarına yön veren teknoloji şirketlerinden biri olan Apple bu sene iPhone 13 serisini kullanıcılarla buluşturacak. Yeni seride küçük de olsa tasarım değişiklikleri yapacak olan şirketin iPhone 13 ailesini tanımasına yaklaşık 4 ay kaldı. Cihazların lansman tarihi yaklaştıkça da yeni iPhone'lar ile ilgili daha fazla sızıntılar gelmeye başladı. Bugün LeaksApplePro isimli bir Twitter hesabı tarafından yapılan paylaşımda iPhone 13 Pro'nun son hali ortaya çıktı.

Apple Watch Series 7'nin tasarım detayları belli olduApple Watch Series 7'nin tasarım detayları belli oldu

LeaksApplePro’nun paylaştığı görüntülere göre Apple, ahizeyi cihazın çerçevesine taşıyor ve bu sayede iPhone 13 Pro'nun çentiğini gözle görülür bir şekilde küçülüyor. Ama yine de Galaxy S21 ve Huawei Mate 40 gibi modellerle kıyaslandığında ekrandaki büyük bir alanın kamera ve 3D yüz tarama donanımlarına ayrıldığını söyleyebilmek mümkün.

Yeni iPhone modellerinde kamera çıkıntısı küçülüyor

iPhone 13 Pro Max canlı gözüktü

Bunun yanı sıra şirket yeni akıllı telefon serisiyle birlikte arka kamera tasarımını da yeniden ele almaya karar vermiş. Eski modellerde arka panelde kamera çıkıntısının aşırı olduğunu farkında olan ABD merkezli teknoloji şirketi, yeni modellerde iPhone 12 ailesine oranla ciddi bir şekilde azaltmayı başarmış durumda. Şirket kamera çıkıntısı küçülmüş olsa da cihazlarda daha iyi kamera sensörlerine yer verebilmek için genel olarak kamera modülünü genişletiyor.

Bugün paylaşılan yüksek çözünürlüklü görsellere bakarak Apple'ın iPhone 13 serisinde gözle görülür tasarım bazı tasarım değişiklikleri yapacağı bir gerçek olsa da yine de bu değişimin devrimsel nitelikte olmayacağını ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra LeaksApplePro paylaşımlarla birlikte yaptığı açıklamada Apple'ın seri üretim öncesinde düşük ihtimal de olsa tasarımda değişikliğe gidebileceğinin de altını çizmiş.

 


Snapchat Apple'a ödediği komisyondan memnun olduğunu belirttiSnapchat Apple'a ödediği komisyondan memnun olduğunu belirtti

PAYLAŞ