iPhone 13'lerle batarya sorunu ortadan kaldırıyor - Haberler - indir.com

iPhone 13'lerle batarya sorunu ortadan kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-05 11:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın bu sonbahar ayı içerisinde tanıtımını gerçekleştireceği iPhone 13 modelleri ile ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 120Hz ekranların üretimine başlanmasının ardından şimdi de yeni nesil iPhone akıllı cihazların batarya kapasiteleri de gün yüzüne çıktı. 

iPhone 13’ün tanıtımının yaklaşması ile ilgili daha fazla bilgi gelmeye başladı. Daha önce de Samsung ve LG’nin iPhone 13 serisi için 120Hz ekran üretimi üzerinde çalışmalar yaptığı belirtilmişti. Elde edilen yeni bilgiler ise batarya ile ilgili olacak. Çin merkezli sosyal paylaşım platformu Weibo üzerinden aktarılan bilgilere göre bu yıl içerisinde tanıtılması beklenen iPhone akıllı cihazların batarya kapasiteleri, geçtiğimiz yılki iPhone 12 modellerinden çok daha fazla olacak. 

iPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebiliriPhone 13'ün yeni ekranını Samsung üretebilir

Büyük batarya ile güçlü performans 

Weibo üzerinden farklı birkaç güvenilir kaynaktan elde edilen bilgilere göre yeni iPhone serisi; 2406 mAh, 3095 mAh ve 4352 mAh olmak üzere üç boy batarya şeklinde sunulacak. Bu bataryaların iPhone 13 Mini, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro Max için olduğu dile getiriliyor. iPhone 12 serisinde ise bataryalar şu şekilde:

iPhone 12 Mini - 2227 mAh

iPhone 12/12Pro - 2815 mAh

iPhone 12 Pro Max - 3685 mAh

Konuyla ilgili olarak sızdırılan bilgilerin doğruluk payı varsa Apple, bu yıl içerisinde tanıtımını gerçekleştireceği iPhone akıllı cihaz modelleri ile batarya konusunda adeta sınırlarını aşmış olacak. Özellikle de Apple'ın yeni seri iPhone akıllı cihazlar için 120 Hz ekran üretimi yapacağını dile getirmesinin ardından bataryaların büyümesi zaten beklenen bir gelişmeydi. Fakat yine de bu beklentilerin gerçek olma ihtimali  iPhone kullanıcılarını memnun etmiş gibi gözüküyor. Buna ek olarak ise daha önce elde edilen raporlarda iPhone 13 serisinin bir önceki modellere göre biraz daha kalın olacağı iddiası ortaya atıldı. Bu iddialar da batarya sızıntısı da destekler niteliktedir. 

 


iPhone 13 Pro Max canlı gözüktüiPhone 13 Pro Max canlı gözüktü
iPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktıiPhone 13'ün küçük çentikli tasarımı ortaya çıktı
iPhone 13 Pro ekranı için Samsung çalışmalara başladıiPhone 13 Pro ekranı için Samsung çalışmalara başladı

PAYLAŞ