iPhone 13'le birlikte gelecek sürpriz özellik - Haberler - indir.com

iPhone 13'le birlikte gelecek sürpriz özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-19 12:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

iPhone kullanıcılarının uzun bir süredir bekledikleri Touch ID parmak izi okuyucusunun ortaya çıkan detaylara göre yeniden telefonlarda yer alması bekleniyor. Söylenenlere göre ise bir sonraki yeni nesil iPhone 13 ailesinde Touch ID desteği görebiliriz. Apple, henüz yakın zamanda iPhone 12 modellerini satışa sunmuştu. Bu modeller sahip olduğu özellikler ile dünya genelinde tartışmalara sebep olsa da, iyi bir satış rakamlarına erişmesi hedefleniyor. Henüz iPhone 12 modellerine tam olarak kavuşmayan kullanıcılar, şimdi ise bir sonraki nesil model hakkında detaylara sahip olmaya başladılar. Daha önce yapmış olduğu isabetli paylaşımları ve tahminleri ile dikkat çeken bir hesap, yeni iPhone 13 modeli hakkında açıklamalarda bulundu. Hesap paylaşımına göre yeni modelde Touch ID parmak izi tarayıcısı yer alacak.

iPhone 13 ile beraber Touch ID geri dönüyor

Gözden kaçmış 5 farklı iPhone 12 özelliğiGözden kaçmış 5 farklı iPhone 12 özelliği

Birçok iPhone kullanıcısı için geçmişte bazı modellerde yer alan Touch ID parmak izi sensörü oldukça başarılı bir şekilde çalışıyordu. Bu kullanıcılar yeni Face ID’ye rağmen eski sistemi de kullanmak istediklerini sıklıkla söylüyorlardı. Yeni iPhone 13’lerde ise Amerikan teknoloji devinin bu taleplere nihayet döneceği ve yeni telefonu görmemize 1 yıl gibi bir süre olsa da, teknoloji şirketleri için sürenin kısa olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Yeni modellerin geliştirme sürecine ise 1 yıl gibi bir süre önceden başlanıyor. Daha önceki paylaşımlara göre şifreli bir Twitter hesabından yapılan paylaşımda “MESA uts for iPhone” ifadesi belirtildi. Yazım hatası gibi gözüken bu gönderi de yeni dönem için bilgilerin olması bekleniyor.

Apple’ın geliştirme sürecinde Touch ID için kullandığı isim MESA idi. Uts ise under the screen, ekran altındaki ifadenin kısaltması olarak biliniyor. Bu noktada Touch ID’nin yeni iPhone’lar ile beraber dönebileceği bekleniyor.


Apple, İphone 12 ön sipariş öncesi Apple Store erişimini kapattıApple, İphone 12 ön sipariş öncesi Apple Store erişimini kapattı
iPhone 12 Türkiye fiyatı ABD'den 2 kat yüksek olacakiPhone 12 Türkiye fiyatı ABD'den 2 kat yüksek olacak

PAYLAŞ