iPhone 13'de ters kablosuz şarj edilebilir - Haberler - indir.com

iPhone 13'de ters kablosuz şarj edilebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-05 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone 13 serisi hakkında sızıntılar ve iddialar karşımıza gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen bir iddiaya göre iPhone 13 ailesinde ters kablosuz şarj desteği göreceğiz. İddia edilen yeni detaylara göre Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 13 serisinde Apple, daha büyük kablosuz şarj bobinleri barındıracak. Daha büyük şarj bobinleri sayesinde telefonların, daha iyi ısı yönetimi olacakken, daha kısa genel şarj süreleri sunulacağı bekleniyor. Ayrıca gelen en büyük iddia ise iPhone 13 ailesinin ters kablosuz şarja destek verecek olması diyebiliriz. Apple uzun bir süredir kablosuz şarj desteği modeller ile geliyor. Şirket yeni iPhone 13 ailesi için ise yepyeni bir teknoloji ile karşımıza geliyor.

iPhone 13 ters kablosuz şarj ile geliyor

iPhone 13 Pro otomatik odaklama özelliğine sahip olacakiPhone 13 Pro otomatik odaklama özelliğine sahip olacak

EverythingApplePro YouTube kanalından Max Winbach’ın iddialarına göre yaklaşan iPhone 13 serisindeki kablosuz şarj bobinleri daha büyük olacak. Bu sayede kablosuz şarj için kullanılan bölgenin yüzey alanını artıracak. Diğer yandan yüksek Watt sunulacak ve bu sayede telefonlar daha hızlı şarj olacak. Kablosuz şarj bobinlerinin büyümesinin bir başka avantajı olarak ise şarj olan modellerin daha az ısınmasının sağlanacağını gösteriyor. Bunlarla beraber Weinbach, bu yıl gelecek olan iPhone 13 cihazların diğer cihazları şarj etmesini sağlayacak ter kablosuz şarj ile donatılacağını iddia ediyor. iPhone cihazların ters kablosuz şarjı destekleyecek olması ile AirPods gibi cihazların telefonun arkasından şarj etmeyi mümkün hale getirmiş olacak.

Apple’ın ters kablosuz şarjı cihazlarında bulunup bulundurmayacağı iddiası ve söylemleri yer alıyor. Bloomberg editörü Mark Gurman ise bu yılın başlarında ters kablosuz şarj özelliklerinin yakın zamanda iPhone cihazlara gelme olasılığının düşük olduğunu belirtiyor. Ayrıca 2022’de tanıtılacak yeni iPad Pro cihazlarda da ters kablosuz şarja yer vermesi bekleniyor.  


iPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandıiPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandı
iPhone 14 performansı iPad'lerden geride kalacakiPhone 14 performansı iPad'lerden geride kalacak

PAYLAŞ