iPhone 13 veri aktarım hızını artıran Wi-Fi 6E desteğine sahip olabilir - Haberler - indir.com

iPhone 13 veri aktarım hızını artıran Wi-Fi 6E desteğine sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin bilinen isimlerinden olan Barclays analizlerine göre önümüzdeki eylül ayı ile beraber tanıtılacak olan iPhone 13 ailesinde daha hızlı bir internet deneyimi göreceğiz. Öyle ki yeni model ailesinde Wi-Fi 6E standartlarının desteklenmesi bekleniyor. Diğer yandan önümüzdeki yılın ilk yarısı ile beraber yeni bir iPhone SE modeliin de tanıtılması bekleniyor. İlk çıkan iPhone SE sonrası bildiğiniz üzere iPhone SE 2020 modeli de pazara sunulmuştu. Cupertino merkezli üretici marka Apple’ın 2020 yılında toplamda 4 farklı cihazdan oluşan iPhone 12 ailesini resmi olarak görmüştük. Henüz geçtiğimiz aylarda tanıtılan bu modeller donanım ve ekran teknolojisi noktasında yenilikler ile geldiler.

Ayrıca 802.11ax olarak da bilinen WiFi 6 desteğine de sahip oldular. Görünene göre ise şirketin gelecek yıl tanıtılacak olan yeni nesil iPhone modellerinde WiFi standartlarının yükselmesini bir kez daha göreceğiz. Barclays analistlerinin iddialarına göre ise söz konusu yeni modellerin WiFi 6 standartlarından daha üst olan Wi-Fi 6E ile destekleneceği iddia ediliyor.

Apple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladıApple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladı

iPhone 13 serisi yeni Wi-Fi 6E standartlarına sahip olacak

Henüz bu yılın başlarında duyurulan söz konusu yeni Wi-Fi 6E temel olarak WiFi 6 özelliklerine sahip olurken 6 GHz frekans ile WiFi 6 standartlarından ayrılmış oluyor. Bu noktada daha yüksek bant genişliğine ihtiyaç duyan uygulama ve daha fazla kapsama alanı anlamına gelmiş oluyor. iPhone noktasında ise WiFi 6E standartlarını destekleyecek olan modellerin daha yüksek veri hızları ve daha düşük gecikme süreleri sunması bu sayede ise hem web hem de daha hızlı erişim için az gecikme sürelerinin kullanıma yansıması bekleniyor.

Diğer yandan Apple’ın yakın bir gelecekte yeni iPhone SE modelinin tanıtılması bekleniyor. Bu sefer 5.5 yada 6.1 inç ekran büyüklüğüne sahip olması beklenen potansiyel bu modelin ise yeni nesil işlemci gibi özellikler ile gelmesi bekleniyor. Apple analisti olan Ming Chi Kuo’ya göre ise geçtiğimiz aylarda belirtilene göre 2021 yılının ikinci yarısına kadar böyle bir modelin gelmemesi bekleniyor. Bakalım yeni yıl ile beraber Apple amiral gemisi serisinde ne gibi yenilikler sunacak göreceğiz.


iPhone 12 Pro Max, DxOMark'ta Samsung'u geçemediiPhone 12 Pro Max, DxOMark'ta Samsung'u geçemedi
iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max'ın Türkiye'de satışları başladıiPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max'ın Türkiye'de satışları başladı

PAYLAŞ