iPhone 13 uydu bağlantısına sahip olabilir - Haberler - indir.com

iPhone 13 uydu bağlantısına sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-31 09:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın yeni iPhone 13 serisi dikkat çekici bir özelliğe sahip olacak. Rapora göre bu telefonlar uzay ağlarını destekleyecek. Apple'ın yeni nesil iPhone'ları hakkında aralıksız sızıntılar var . Her gün farklı bir özellikle ortaya çıkan iPhone 13 serisi, tanıtımına haftalar kala şimdi de önemli bir özellik ile yeniden gündeme geldi.

Eylül ayında duyurulması beklenen iPhone 13 serisi, hem tasarım hem de performans açısından önemli iyileştirmelere sahip olacak. Ancak görünen o ki Apple sadece bunlarla sınırlı kalmayacak. Yakın tarihli bir rapora göre iPhone 13 serisi, uzay iletişim ağlarını da destekleyecek.

iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor!iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor!

Apple Kullanıcılarını Beta Sürüme Çağırıyor

iPhone 13, uzay iletişim bağlantılarını destekleyecek

Apple'ın tanınmış analistlerinden Ming-Chi Kuo, yaklaşmakta olan iPhone 13 serisinin yeni bir özelliğine dikkat çekti. Kuo'ya göre Cupertino merkezli şirket, menzilde olmasa bile yeni akıllı telefonlarında iletişime izin verecek. Yani bir iPhone 13'ünüz varsa, telefonlarınızın almadığı alanlarda mesaj gönderebilecek ve arama yapabileceksiniz.

Kuo tarafından gönderilen bir notta, yaklaşmakta olan cihazların dünya yörüngesindeki uydularla iletişim kurmalarını sağlayan yeni donanımlara sahip olacağı söyleniyor. Bu da 4G veya 5G gibi kapsama alanlarının dışında devreye girerek iletişimin sürekli bağlı kalmasını sağlayacak.

Apple'ın iPhone 13 serisinde bu bağlantıları desteklemek için Qualcomm ile işbirliği yaptığı söyleniyor. ABD merkezli şirket, uzay iletişim ağları için Qualcomm X60 bandını içerecek.

Bildiğiniz gibi uzay iletişimi denilince ilk akla gelen firmalardan biri Starlink. Ancak bazı büyük şirketler faaliyetlerine Stralink dışında da devam etmektedir. Örneğin Globalstar yıllardır bu sektörde ve yörüngede yüzlerce uydu işletiyor.

Apple'ın yeni uzay iletişim ağları için de hem Globalstar hem de Starlink ile çalışacağı söyleniyor. Yine ABD merkezli olan bu şirketler, yeni iPhone'larda uzay iletişiminin sağlanmasında büyük rol oynayacak.

 


Microsoft Teams, eski model iPhone'larda çalışmayacakMicrosoft Teams, eski model iPhone'larda çalışmayacak
iPhone 14'den iPhone 14'den "üfleme" özelliği hamlesi!

PAYLAŞ