iPhone 13 üretimi 90 milyona kadar artacak - Haberler - indir.com

iPhone 13 üretimi 90 milyona kadar artacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

iPhone üretimini hızlandırmak isteyen Apple, 2021 yılının sonuna kadar tedarikçi ortaklarına 90 milyon iPhone 13 birimi üretme şartı koştu. Şirket tarafından belirlenen bu rakam tüm iPhone 13 ailesini kapsıyor.

Bu sene pandemi nedeniyle iPhone 12 üretiminde bir takım sıkıntılar yaşayan Apple, yeni telefon modelinde bu sıkıntılarla savaşmamak için şimdiden hazırlıklara başladı. Konuyla ilgili Bloomberg’de yayımlanan bir habere göre Apple, iPhone 12 üretimine kıyasla iPhone 13 modelinin üretim hacmini yüzde 20 arttırma kararı aldı. Bu kararla birlikte geçtiğimiz sene 75 milyon üretim hedefleyen şirket için bu rakam 90 milyona çıktı.

Apple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadıApple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadı

Apple bu sene akıllı telefon piyasasında oldukça agresif bir rekabet içine girecek gibi duruyor. 5G teknolojisiyle dikkatleri üzerine çeken şirket hem pandeminin yavaş yavaş sona ermesiyle birlikte piyasanın canlanmasını, hem de ABD baskıları nedeniyle büyük rakiplerinden biri olan Huawei’nin pazardaki gücünün azalmasını kendi lehine çevirmeye çalışacak gibi görünüyor. Bloomberg kendi kaynaklarından yola çıkarak iPhone 13 ailesinin iPhone 12 modellerine yakın bir fiyat etiketine sahip olacağını söylüyor. Buda cihazların satış oranın artmasında oldukça etkili olacak.

iPhone 13'de bir özellik daha sızdırıldı

Bloomberg’in yayımladığı raporda ABD merkezli teknoloji devinin sonbaharda iPhone 13 modelini piyasaya sürmeden önce yeni telefon serisine güçlü bir talep beklediğini ve üreticilerden 2021'de satmak üzere 90 milyona kadar telefon üretmelerini istediği yer alıyor. Ayrıca haberde yer alan bilgilere göre, yeni iPhone modelleri D16, D17, D63 ve D64 olarak kodlanmış.

Normalleşmeyle birlikte tedarik zincirinin de kısmen toparlanma sayesinde, iPhone 13 ailesinin Ekim yerine Eylül ayında tanıtılma ihtimali de oldukça yüksek. Bazı Bloomberg kaynakları, piyasada hala devam eden çip sıkıntısının yeni iPhone'ların üretimini etkilemeyeceğini düşünüyor. Kaynaklar, bu sene yeni akıllı telefonlarda yapılacak değişikliklerin işlemci, kamera ve ekrana odaklanacağını da aktarıyor.

Ek olarak Bloomberg, iPhone 13 serisinden az birinin, adaptif yenileme hızı sunan LTPO ekranı ile donatılacağını da belirtmekte. Şirket, söz konusu teknolojiyi birkaç senedir Apple Watch'ta kullanıyordu ve bu da saatin bazı durumlarda daha yavaş ekran tazeleme değeriyle çalışmasını sağlayarak ve pil gücünden tasarruf edilmesini sağlıyor. Apple bu teknolojiyi telefon modellerine de entegre ederse iPhone’lardaki şarj sıkıntısının bir nebze önüne geçebilecek. Bu da iPhone kullanıcılarının yüzünü güldürecek bir gelişme. Apple'ın bu entegrasyonu serinin en üst modelinde karşımıza çıkarma ihtimali oldukça yüksek ancak bu tekonoloji telefonlarda kullanılmaya başlanırsa 2022'de tanıtılacak tüm iPhone modellerinde bu teknolojiyle de karşılaşabiliriz.


Apple HomePod serilerine kayıpsız ses desteği geliyorApple HomePod serilerine kayıpsız ses desteği geliyor
Apple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilirApple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilir

PAYLAŞ