iPhone 13, ultra geniş açı kamerası ile geliyor - Haberler - indir.com

iPhone 13, ultra geniş açı kamerası ile geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-03 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın şu sıralar üzerinde aktif olarak çalıştığı düşünülen iPhone 13 modeli gündemden düşmek bilmiyor. Cihaza dair detaylar gelmeye devam ederken, şimdi ise modelin ultra geniş açı kamerasına dair bir bilgi ortaya çıktı. 2021 yılı sonunda resmi olarak gelecek olan iPhone 13 veya diğer adı ile iPhone 12s ailesi, son olarak Touch ID parmak izi entegre sensörüne sahip olacağı haberleri ile gündeme gelmişti. Apple kaynaklarına göre Touch ID’yi ekrana entegre olacak ve bu noktada Galaxy S21 ailesi gibi ultrasonik değil, optik bir sensör kullanacak. Apple şirketinin bu yeni seride Touch ID ile beraber çentikte bulunacak olan TrueDepth temele sahip Face ID teknolojisini kullanmaya devam edeceği iddia ediliyor.

Yeni serini dört farklı model ile görebiliriz ve iPhone 12 modellerine göre çok daha iyi ultra geniş açı kameralara sahip olacağı belirtiliyor. Daha çok gece ve düşük ışık performansının artış yaşayacağı öyle ki diyaframın F2.4’ten F1.8’e ineceği belirtiliyor. Daha ufak diyafram değeri her zaman daha fazla ışık yakaladığı anlamına geliyor. Her zaman daha temiz fotoğraflar için ise sensörler yüksek ışığa ihtiyaç duyuyorlar.

2020'nin en çok satılan telefonu iPhone oldu2020'nin en çok satılan telefonu iPhone oldu

iPhone 13, ultra geniş açı kameralara sahip olacak

Patenty Apple tarafından ortaya çıkarılan bu patent ile Apple’ın bu konuda ciddi olarak çalıştığını gösteriyor. Periskop kamera sistemi bildiğiniz üzere yatay olarak görev yapıyor ve birden fazla mercek ve ışığı döndüren bir prizma ile kuruluyor. Bu sistem sayesinde ince telefonlarda yüksek optik zoom elde edilebilecek. Apple’ın iPhone 13 Pro modellerinde kesin olarak periskop kamera kullanıp kullanmayacağı henüz bilinmiyor. Şirketin Samsung modellerinde olduğu gibi bu sistemi iPhone 13 mü yoksa iPhone 14 ailesinde mi kullanacak göreceğiz.


iPhone kullanıcı sayısı 1 milyarı geçtiiPhone kullanıcı sayısı 1 milyarı geçti
iPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacakiPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak

PAYLAŞ