iPhone 13 tasarımı rendeye benzeyebilir - Haberler - indir.com

iPhone 13 tasarımı rendeye benzeyebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın 2019 yılında duyurmuş olduğu Mac Pro'nun tasarımı adeta dev bir rendeye benzetildi ve akabinde ise alay konusu oldu. Şirket bu tasarımı iPhone, iPad ve Apple Watch gibi diğer cihazlarında kullanmayı planlanıyor. 

Apple'ın 2019 yılında tanıtımını gerçekleştirdiği yeni Mac Pro astronomik fiyatı ve görünümüyle adından sıkça söz ettirmeyi başarır. Lansmanın ardından kullanıcılar bilgisayarın tasarımını dev bir rendeye benzetmiş ve bu durum özellikle de sosyal medya üzerinde adeta dalga konusu haline geldi. Başarılı isim Apple, hava akışını en üst düzeye çıkaran ve sağlamlığını da artıran bu tasarımı diğer akıllı cihazlarında da kullanmaya yönelik hareket ediyor. Özellikle de iPhone'da. ABD Patent ve Marka Ofisi'ne (USPTO) yapılan bir patent başvurusu bu konuyla ilgili bazı önemli detayları açığa çıkardı.

iPhone 13 serisi ekran altı parmak izi tarayıcıya sahip olabiliriPhone 13 serisi ekran altı parmak izi tarayıcıya sahip olabilir

Birçok cihazda kullanılması bekleniyor

Patentin açıklamasında küre dizileri desenine sahip olan üç farklı boyutlu kafes yapısından söz ediliyor. Görünen kadarı ile iPhone akıllı cihazların çerçeveleri ve arka paneli kafes şeklinde olacak. Şirket bu tasarımı hava akışını maksimum seviyeye çıkararak cihazların yoğun çalışma koşullarında dahi soğuk kalmalarını sağlayacakları düşünülüyor. Konuyla ilgili olarak yapılan patent başvurusunda yer alan görseller Apple'ın bu tasarımı iPhone, iPad ve Apple Watch dahil olmak üzere her türlü cihazda kullanmayı planladığı görülüyor.

Elbette ki patent başvurularının gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğinin bir garantisi yoktur. Cupertinolu devin rende tasarımını diğer cihazlarına taşıyıp taşımayacağını ilerleyen zamanlarda belli olacak.


iPhone 12, 5G testinde sona kaldıiPhone 12, 5G testinde sona kaldı
Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacakApple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak
iPhone'un yeni model adı 13 olmayabiliriPhone'un yeni model adı 13 olmayabilir

PAYLAŞ