iPhone 13 serisinin söz edilmeyen detayları - Haberler - indir.com

iPhone 13 serisinin söz edilmeyen detayları

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-16 12:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen etkinlik kapsamında tanıtımı yapılan iPhone 13 serisi hakkında bilinmeyen özellikler yazımızda olduğu şekildedir. 

Herkesin heyecanla beklediği iPhone 13 serisi,  Apple’ın California Streaming dijital etkinliğinde tanıtıldı. iPhone 12 serisine göre pek de farklı özelliklerle gelmeyen iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max hakkında pek çok bilgi aktarıldı.

iPhone 13'ten buğulu gözlük ve maske ile çalışan Face ID müjdesi geldiiPhone 13'ten buğulu gözlük ve maske ile çalışan Face ID müjdesi geldi

Çentik küçültüldü, batarya yüzdesi gözükecek mi?

Daha küçük bir çentik tercih edilmesine rağmen iPhone 13 serisi, Xcode'a gömülü olan iPhone 13 simülatörüne bakıldığında kullanıcılar için pil yüzdesi durum çubuğu içerisinde veya en azından varsayılan şeklinde gözükmeyecek. Tüm iPhone 13 serisinde, daha önceki modele göre yüzde 20 oranında daha da küçük hale getirilen çentik yer alıyor. Bu durumda ekran daha fazla bilgi alanının yer almasına izin veriyor. Fakat Xcode’daki iPhone 13 simülatöründeki bir araştırmaya göre büyüme sağlayan bilgi alanında batarya yüzdesi gözükmeyecek. Ancak bu durum ilerleyen dönemlerde yapılan güncellemeler ile değişiklik gösterebilir.

iPhone 13 serisinde çift eSIM süreci başlıyor

iPhone 13, ‌iPhone 13‌ mini, iPhone 13 Pro ve ‌iPhone 13 Pro‌ Max teknik özelliklerine bakıldığında, tüm akıllı cihazlarda bu yıl içerisinde iPhone serisinde çift eSIM desteği yer alıyor. Çift eSIM desteği, ‌iPhone 13‌ modellerinin sadece bir eSIM ve bir nano-SIM yerine iki eSIM’i aynı anda kullanma imkanı sağlıyor. Yurtdışında yapılan operatör satışlarında, iPhone 13 modelleri fiziksel bir SIM kart ile müşterilere verilmeyecek. Operatörler bunu yapmak yerine aktivasyon için eSIM özelliğini kullanacak. 

iPhone 13 serisinin bahsedilmeyen kamera özellikleri

Özellikle, ‌iPhone 13 Pro‌ ve ‌iPhone 13 Pro‌ Max aynı kamera sistemine sahip olup, iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max’te yer alan farklı kameralardan ayrılıyor. Her yeni iPhone modelinde yer aldığı üzere, iPhone 13 Pro modelleri en iyi kamera sistemine sahip olurken, daha uygun fiyat etiketlerine sahip olan iPhone 13 modellerinde bazı Pro özellikleri bulunmuyor ancak yine de oldukça güçlü kameralara sahipler. 

iPhone 13 Pro ve Pro Max kamera özellikleri

‌iPhone 13 Pro‌ ve Pro Max, 12 Megapiksel f/2.8 diyafram açıklığında Telefoto lens, 12 Megapiksel f/1.5 diyafram açıklığında Geniş lens ve 12 Megapiksel f/1.8 diyafram açıklığına sahip olan Ultra Geniş lense sahip olan üç renkli bir kamera sistemi bulunuyor. Geniş ve Ultra Geniş lensler, ‌iPhone 13‌ modellerindeki lenslere göre düşük ışık olan ortamlarda dahi belirgin bir şekilde daha iyi bir performans sergileniyor. Geniş lens, 2,2 kat daha fazla ışık alan daha geniş bir diyafram açıklığına ve iPhpne cihazlarda bulunan en güçlü sensöre sahiptir. 

Ultra Geniş lens, yüzde 92’ye kadar daha fazla ışık toplayarak kalite konusunda ciddi bir başarı elde ediyor. 77 mm Telefoto lens ise, 12 Pro Max’te 2,5x olan 3x optik yakınlaştırma özelliğine sahip ve Ultra Geniş lensin eklenmesi ile beraber 6x optik yakınlaştırma ve 15x dijital yakınlaştırma desteği sunuluyor. Bu iki cihazda da LİDAR tarayıcıları da yer alıyor. 

Phone 13 ve iPhone 13 mini’de olmayan Pro'larda olan kamera özellikleri

Makro Fotoğrafçılığı: Pro modellerindeki Ultra Geniş kamera 2 cm'ye kadar odaklanma sağlıyor. Bu durumda onu makro fotoğraflar için daha ideal bir hale getiriyor. Ağır çekim ve hızlandırılmış çekim dahil olmak üzere makro fotoğraflar veya makro videolar Pro modellerde bulunuyor.

Telefoto Gece Modu: ‌Gece modu‌, Telefoto lensler için ilk kez kullanılacak. 

Gece Modu Portreleri: ‌Gece modu‌ portreleri, Pro modellerindeki LiDAR sensörü ile beraber kullanılabilir. 

Telefoto Sinematik Modu: Pro modelleri sahip olduğu Telefoto lensi ile beraber, geniş, telefoto ve TrueDepth kameralar ile beraber sinematik bir mod çekmek mümkün olacak.

ProRes: Bu yılın son günlerine yakın çıkacak olan ProRes, kullanıcıların ProRes veya Dolby Vision’da kayıt ve düzenleme yapmasına imkan tanıyacak. 

 


iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?
iPhone 13 Pro Max'in kılıfları ortaya çıktıiPhone 13 Pro Max'in kılıfları ortaya çıktı
iPhone 13 çıkmadan iPhone 14 sızıntıları ortaya çıkmaya başladıiPhone 13 çıkmadan iPhone 14 sızıntıları ortaya çıkmaya başladı

PAYLAŞ