iPhone 13 serisinin kamera özellikleri hakkında yeni sızıntılar - Haberler - indir.com

iPhone 13 serisinin kamera özellikleri hakkında yeni sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-21 17:31:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın yeni nesil iPhone 13 ailesine yönelik detaylar gelmeye devam ediyor. Sıkça gündeme gelen bu yeni modelserisi için spesifik olarak tüm ailesinin kamera yeteneklerine yönelik bazı detaylar daha ortaya çıktı. Henüz iPhone 12 serisi pazarda yeni olan Apple’ın 2021 yılının sonunda iPhone 13 ailesini resmi olarak göreceğiz. Bu seriyi geçtiğimiz haftalarda ilk olarak ekran detayları ile görmüştük. Kaynaklara göre iPhone 13 Pro modelinde LTPO temele sahip 120 Hz OLED ekran yer alacağı bilgisi verilmişti. Son olarak ise modellerin LİDAR sensöre sahip olacağı aktarılmıştı. Bu noktada ise yeni kamera yeteneklerine dair bazı detaylar da ortaya çıktı.

Buna göre kaynaklar, iPhone 13 cihazların hepsinde 2020’deki iPhone 12 Pro Max modeline özel olan sensör tabanlı görüntü sabitleme özelliiği yer alacak. Bu yeniliğin oldukça önemli olduğu gözüküyor. Öyle ki sensör tabanlı sabitleme sistemi titreşimlerin ve sallanmaları en iyi şekilde engeliyor ve bu sayede oldukça stabil ve net fotoğraflar ortaya çıkabiliyor.

Eski iPhone modelleri için yeni bir güncelleme yayımlandıEski iPhone modelleri için yeni bir güncelleme yayımlandı

iPhone 13 ailesine dair bilinen detaylar

Jon Prosser kaynağına göre iPhone 13 modellerinde 1 TB depolama alanı göreceğiz. Apple’un şuan iPhone 12 ailesinde maksimum 256 GB ve iPhone 12 Pro modellerinde ise 512 GB sunduğunu belirtelim. iPhone 13’ler ile beraber bunun 1 TB’a yükselmesi beklenirken, Pro modellerde ise ultra geniş açı kamerada F1.8 diyafram değerli ve 6 elemente sahip lens yapısının yer alması bekleniyor. Ayrıca iPhone 13 Pro Max modelinde Samsung imzalı bir periskop kamera da görebiliriz. Yeni serinin tasarım noktasında ise çentiğinin küçültülmesi beklenirken, bazı kullanıcılar ise çentiğin tamamen kaldırılmasını istiyor. Bakalım yeni modelin tasarım detayları ve çentiği ne seviyede gelecek göreceğiz.


Apple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladıApple katlanabilir iPhone modeli için testlere başladı

PAYLAŞ