iPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabilir - Haberler - indir.com

iPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 23:01:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji kaynağı MacRumors kaynağında yer alan bir habere göre iPhone 13 ailesinde Wi-Fi 6E desteğini görebiliriz. Bu kapsamda yatırımcısı Skyworks ile anlaşamayan Apple’ın Samsung Galaxy S21 Ultra için Wi-Fi 6E bileşenleri üreten Bloradcom ile iletişime geçtiği ifade ediliyor. Apple’a dair geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan sızıntıya göre Eylül ayında duyurulması beklenen yeni iPhone 13’ün bazı detayları ortaya çıkmıştı. Bu iddiaya göre ise yeni serinin Wi-Fi 6E desteğini bir standart seviyesine getireceği belirtilmişti. Bugün yaşanan gelişmeler ile beraber bu durum desteklenmiş oldu. MacRumors tarafından yayınlanan habere göre Apple’ın ciddi yatırımlar gerçekleştirdiği Skyworks tedarikçisi, markanın Wi-Fi 6E amplifikatörleri talebine fazla sıcak bakmıyor.

Durum böyle olursa ise Apple’ın dünyanın en popüler geniş bant bağlantı donanım üreticisi Broadcom ile iş birliği girmesi düşünülüyor. Broadcom ise Samsung sonrasında Apple için de Wi-Fi 6E destek birimleri üreten isim olacak.

Apple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardıApple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardı

iPhone 13 ailesinde Wi-Fi 6E desteği görebiliriz

Güney Koreli şirket Samsung’un 2021 model amiral gemisi ailesi olan Galaxy S21 Ultra modeli için Wi-Fi 6E destekli bileşenler üreten Broadcom, bu noktada oldukça deneyimli bir seviyede bulunuyor. MacRumors kaynaklı haberler ise Apple’ında bu şirket üzerinden bileşim satın alacağını iddia ediyor. Apple ile Broadcom arasındaki görüşmelerin ne düzeyde olduğu ise henüz bilinmiyor. WiFi 6E teknolojisi ile Wi-Fi 6’nın sahip olduğu tüm özellikleri 6 GHz bandına kadar genişletebiliyor. Bu sayede 2.4 GHz ve 5 GHz WiFi bağlantıları aşılmış oluyor. Daha fazla geniş bant ve daha az parazit olmuş oluyor. Başta ABD olarak birçok ülke, 6 GHz bandının lisansız kullanımı için izin vermeye başladı.

Apple’ın merakla beklenen iPhone 13 modelinin tüm detayları özelliklerine tanıtımı ile beraber göreceğiz.  


Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladıApple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı
iPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktıiPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktı

PAYLAŞ