iPhone 13 serisi tanıtıldı. Özellikleri ve Türkiye fiyatı! - Haberler - indir.com

iPhone 13 serisi tanıtıldı. Özellikleri ve Türkiye fiyatı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 09:10:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın her yıl heyecanla beklenen sonbahar etkinliği gerçekleşti. Etkinlik kapsamında tanıtılan heyecanla beklenen iPhone serisinin yanı sıra yeni AirPods Pro 3 ve 7. nesil Apple Watch tanıtılan ürünler arasında yer alıyor. Sonunda iPhone 13'llerin özellikleri ve tasarımı resmi bir şekilde tanıtıldı.

Apple'ın her telefonu gibi iPhone 13 serisi de, bir önceki modelin çıkmasının ardından adından söz ettirmeye başladı. iPhone 13 ile ilgili olarak yıl boyunca pek çok iddia ortaya atıldı. Uzun bri bekleyişin ardından yeni cihazlar ortaya çıktı. Bu syaede hangi iddiaların da doğru olduğu kesinleşti. 

iPhone 13'ten buğulu gözlük ve maske ile çalışan Face ID müjdesi geldiiPhone 13'ten buğulu gözlük ve maske ile çalışan Face ID müjdesi geldi

iPhone 13 tasarımı göz dolduruyor

Boyutlar büyüdü

Şarj girişi ve Lightning portu kullanıldı.

Çentik %20 küçüldü.

iPhone'ların profili daha kalın ve ağır oldu.

Kamera çıkıntıları da kalınlaştı.

Çentik boyutu küçültüldü

Yıl boyunca ortaya çıkan iddialar arasında en çok merak edilenler arasında çentik boyutunun değişip değişmeyeceğiydi. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo da dahil olmak üzere birkaç güvenilir kaynak, 2021 model iPhone akıllı cihazlarda çentik boyutunun küçültüleceğini öne sürmüştü. Daha küçük boyutlu çentik, iPhone 13'lere ait olduğu düşünülen söylenen sızdırılmış ekran panelinde de görülebilir. Bugün lansmanda görüldüğü üzere çentiğin ekranda kapladığı alan %20 oranında azaltıldı. 

Şarj girişi duruyor

Apple'un uzun bir zamandır hedefi sade, modern bir cihaz görünümü için bağlantı noktası veya düğmelerin olmadığı bir iPhone oldu. Öyle ki bu yılın ilk aylarında ortaya çıkan söylentilere göre Apple'ın 2021'de Lightning bağlantısı olmayan portsuz bir iPhone tanıtılacağı ön plana çıkmıştı ancak bu şu an için mümkün görünmüyor. Bu yöndeki iddialar doğru çıktı ve iPhone 13 ailesi de söz konusu porta sahip oldu.

USB-C de bulunmuyor

Apple bir süredir Lightning port kullanmasının kullanıcılar tarafından pek de olumlu karşılanmadığı ile gündemde yer alıyordu. Hatta Avrupa Birliği'nin Apple'ı Type-C'ye geçiş yapmaya zorlayacağı bazı yönetmelikler üzerinde düzenlemeler hala devam ediyor. Fakat söz konusu bu düzenlemeler şu an için yürürlükte olmadığı için Apple, yine kendi port tasarımından da şaşmadı. 

iPhone 13 serisi fiyat listesi

iPhone 13 mini: 699 ABD doları

Kur karşılığı ~5.986 TL + vergiler

iPhone 13: 799 ABD doları

Kur karşılığı ~6.843 TL + vergiler

iPhone 13 Pro: 999 ABD doları

Kur karşılığı ~8.556 TL + vergiler

iPhone 13 Pro Max: 1099 ABD dolar

Kur karşılığı ~9.412 TL + vergiler

Fiyat etiketleri konusunda genellikle sabit kalmaktan yana tercih yapan Apple, iPhone 13 ile beraber herhangi bir fiyat değişikliğine gitmeyi düşünmüyor. Bununla beraber iPhone 13 mini modelinin 699 dolar başlangıç fiyatı ile gelmesi beklenirken, iPhone 13 799 dolar, iPhone 13 Pro 999 dolar, iPhone 13 Pro Max’in ise 1099 dolar başlangıç fiyatı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. iPhone 13 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. 


iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor!iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor!
iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?
iPhone 13 Pro Max'in kılıfları ortaya çıktıiPhone 13 Pro Max'in kılıfları ortaya çıktı

PAYLAŞ