iPhone 13 serisi, 240 Hz ekran ile gelebilir - Haberler - indir.com

iPhone 13 serisi, 240 Hz ekran ile gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-18 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayınlanan yeni bilgilere göre Apple patenti, yüksek yenileme hızına sahip olan ekranlar ile beraber geliyor. Bu ekranlar, yüksek tazeleme hızı etkinleştirildiğinde yerel yenileme hızını iki, üç veya dört katına kadar çıkarabiliyor. 

Yeni nesil iPhone 13 serisinin ekranı merak ediliyor

Şu ana kadar tüm iPhone modellerini 60 Hz ekran tazeleme hızı ile kullanıcıların karşısına çıktı. Apple, 2017 tarihinden bu yana  iPad Pro modellerinde 120 Hz'e kadar ekran tazeleme hızına sahip olan ProMotion teknolojisine sahip paneller yer alıyor. Daha önce iPhone 12 serisi için görüntülenen içeriğe bağlı olarak 120 Hz'e çıkabilen ekranlardan söz ediliyor. Şimdi ise bu özelliğin, iPhone 13 serisi ile geleceğinden söz ediliyor. Bu teknoloji günümüz için yeni değildir. Ancak Apple, almış olduğu bu patentte yer alan bilgilere göre yenileme hızlarını 180 veya 240 Hz’e kadar çıkarmayı hedefliyor.

iPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabiliriPhone 13 serisi Wi-Fi 6E desteği sunabilir

Konuyla ilgili iddialara göre iPhone 13 serisi, pil ömrünü önemli düzeyde etkilemeyen bir ekran teknolojisi ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu teknoloji, 120 Hz ekran tazeleme hızına karşılık uzun batarya ömrü sunuyor. LTPO ekran teknolojisi olarak adlandırılan panel türü, artan güç tüketimi sorunu ortadan kalkacak. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntı bilgiler ise cihazın her zaman açık ekranı destekleyeceği gösteriliyor. Bu sayede kullanıcılar, tarih, saat, pil durumu ve daha fazlasına ekran kapalıyken ulaşım sağlanabilecek. Şirket, geçmiş dönemlerde ekran özellikleri üzerinde çok fazla durmuyor. Düşük batarya kapasitesi sebebiyle düşük çözünürlüklü ekranlar kullanılmaktaydı. Ancak şu anda Apple'da diğer şirketler gibi ekran üzerine yatırım yapılıyor. Şirket, geçtiğimiz iPhone 12 serisinde de net bir şekilde bu yatırımların karşılığı alınmaya başlandı. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


iPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacakiPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak
iPhone 13, ultra geniş açı kamerası ile geliyoriPhone 13, ultra geniş açı kamerası ile geliyor
Appel iPhone 13 mini için hazırlıklara başladıAppel iPhone 13 mini için hazırlıklara başladı

PAYLAŞ