iPhone 13 Pro'nun prototipi ortaya çıktı - Haberler - indir.com

iPhone 13 Pro'nun prototipi ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-05 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir internet sitesi üzerinde iPhone 13 Pro modeline ait olduğu iddia edilen bir prototip görsel yayınlandı. Paylaşılan görüntülere göre iPhone 13 ailesinde çentiğin küçüleceği ortaya çıkıyor. Ancak Apple’ın bu noktada çentiğin genişliğini düşürürken, yüksekliğini artırdığı gözüküyor. Japonya’nın popüler tedarik zincir bloglarından olan Macotakara, Apple’ın önümüzdeki aylarda tanıtması beklenen iPhone 13 ailesi hakkında önemli bir sızıntı gerçekleştirdi. Bloga göre iPhone 13 Pro modeline ait olduğu iddia edilen bir prototip paylaşıldı ve bu prototipin tasarım özellikleri karşımıza çıktı. Sızıntı, makete nereden ulaşıldığının tam olarak açıklamazken, prototipi muhtemel olarak tedarikçilerin ellerindeki teknik çizimlerden yola çıkılarak oluşturulduğu düşünülüyor.

Apple’ın iPhone modellerindeki eleştirilen en büyük noktalarından birisi çentik alanı oluyor. Paylaşılan görüntüler gerçek ise Apple’ın iPhone 13 Pro modelinde iPhone 12 modeline göre oldukça küçük çentik olacağını görebiliriz. Yapılan ölçümler, çentiğin küçülmüş olsa da yüksekliğinin arttığını gösteriyor.

Apple, iPhone 13'de rekor satış bekliyorApple, iPhone 13'de rekor satış bekliyor

iPhone 13 Pro modeline ait prototip

Paylaşılan bilgilere göre iPhone 13 Pro, 5.35 mm yüksekliğe sahip bir çentik ile gelecek. iPhone 12 serisinde bu yükseklik 5.3 mm olarak bulunmuştu. Makete göre iPhone 13 Pro’nun çentiğinin genişliği 26.8 mm olacak. iPhone 12 serisinde bu değer ise 34.88 mm’ydi. Çentiğin genişliği azaltılırken, yüksekliğinin arttığı gözüküyor. iPhone 13 Pro’da ön kameranın çentiğin sol tarafına alacak. iPhone 12’de çentiğin sağ tarafına yerleştirilen ön kameranın yaklaşan yeni iPhone 13  ailesinde neden sola yerleştirileceği bilinmiyor.


iPhone 13 için tasarlanacak A15 Bionic çalışmaları başladıiPhone 13 için tasarlanacak A15 Bionic çalışmaları başladı
iPhone 13 tasarımı rendeye benzeyebiliriPhone 13 tasarımı rendeye benzeyebilir

PAYLAŞ