iPhone 13 Pro'nun Grafik Performansı Ortaya Çıktı - Haberler - indir.com

iPhone 13 Pro'nun Grafik Performansı Ortaya Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 20:45:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

iPhone 13 Pro’nun Geekbench GPU testi raporları paylaşıldı. Yeni test ile birlikte telefonun beklenen performansı sunup sunamayacağı da ortaya çıkmış oldu.

Apple 14 Eylül tarihi itibari ile iPhone 13 serisini, iPad mini modelini ve akıllı saatlerinin 7. neslini piyasaya sürdü. Tanıtımda yeni iPad mini ve akıllı saatler arka planda tutulurken, özellikle hız ve performansı ile geliştirilmiş iPhone 13 modelleri vurgulandı. Tanıtımda yer verilen bu tip detaylar telefonların özellikle testlerde nasıl bir sonuç alacağı konusunda da merak uyandırdı. iPhone 13 Pro için yapılan Geekbench GPU testi, mevcut soruları yanıtladı.

Yeni iPhone, "Dünyadaki en güçlü akıllı telefon çipi" Mi?

Tanıtımda A15 Bionic 55 GPU’lu iPhone serisinin dünyadaki en güçlü akıllı telefon çipine sahip olduğunu öne süren Apple, yapılan testler ile birlikte bu durumu kanıtlamış oldu. iPhone 13 Pro için yapılan testlerde cihaz 14216 puan aldı. Böylece bugüne kadarki en iyi performansı sunacak yeni iPhone modellerini de üretmiş olduğu görülen Apple, yapılan testler sonrasında sektörde daha fazla dikkat çekmeyi başardı.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sunulan ve A14 Bionic Çip ile desteklenen iPhone 12 Pro için yapılan aynı testte, sonuçlar 9123 olarak açıklanmıştı. Bu bakımdan yeni modeli ile 5093 puanlık bir fark yaratan Apple, performansta adeta yeni bir dönem başlattı. Üstelik mevcut testlerde dikkat çeken detaylardan birisi de testlerin sadece iPhone 13 Pro için yapılmış olması. Daha üst versiyonu olan iPhone 13 Pro Max modelinde mevcut performans ve puanlar çok daha yüksek olabilir. 

Sırada Grafik Performansı Var!

iPhone 13 için yapılan tanıtımlarda diğer akıllı telefonların tümünden %50 daha iyi bir grafik performansının sunulacağı belirtilmişti. Bu bakımdan işlemci için yapılan testlerin ardından telefonların grafik performansında nasıl bir sonuca ulaşılacağı merak edilmeye başlandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak grafik odaklı testler ile birlikte mevcut cihazların nasıl bir performans sunacağı daha net bir şekilde ortaya koyulabilecek. Telefonların yanı sıra sadece donanımlar için de özel testlerin yapılması bekleniyor. 

iPhone 13 Pro için sonuçlar ise şöyle;





PAYLAŞ