iPhone 13 ProMotion özelliğindeki kısıtlama ne anlama geliyor? - Haberler - indir.com

iPhone 13 ProMotion özelliğindeki kısıtlama ne anlama geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-27 16:00:19
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

İPhone 13 ProMotion özelliğinde kısıtlamaya giden Apple, pek çok kullanıcıda soru işareti yarattı. Peki, şirketlerin getirdiği kısıtlama ne ifade ediyor ve sektörde neleri değiştirecek?

14 Eylül tarihinde tanıtılan iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modelleri kısa süre içerisinde yüksek satış rakamlarına ulaştı. Farklı renkler, A15 işlemci, OLED ekran ve pil optimizasyonu ile dikkat çeken iPhone 13 serisinde ProMotion olarak adlandırılan yenilik paylaşılmıştı. Ancak yeni bilgilerde ProMotion özelliğinin kısıtlamalar nedeniyle tüm uygulamalarda kullanılamayacağı belli oldu. Konu ile ilgili ilk detaylar ise Apollo Reddit’in geliştiricisi Christian Selig’den geldi.

3. taraf uygulamalarda ProMotion kullanılamıyor!

Geliştirici tarafından yapılan paylaşımlarda Apple'ın ProMotion özelliğinin 3. taraf uygulamalarda desteklenmediği belirtildi. Bu durumun yapılan testler ve kullanıcı şikayetleri ile ortaya çıkmasının ardından özellikle kullanıcılarda çeşitli soru işaretleri oluştu. Yeni özelliği kullanamayacağını düşünen kullanıcılar, şu anda Apple cephesinden yeni bir açıklamanın yapılmasını bekliyor. iPhone 13 ve iPhone 13 mini modellerine karşı ProMotion özelliği ile dikkat çeken üst seviye cihazlarda, ProMotion özelliğinin olması tercih edilmelerindeki en önemli etkenlerden bir tanesi. Ancak Apple'ın bilinçli ya da hata nedeni ile ortaya çıkardığı bu ikilem, kullanıcılarda kararsızlık yarattı.

iPhone 13 ProMotion özelliğindeki kısıtlama ne anlama geliyor?

ProMotion özelliği OLED cihazlarda 120 Hz ekran yenileme desteği sağlıyor. Ancak 3. taraf uygulamalarında mevcut özellik kullanılamadığından dolayı kullanıcılar sadece 60 Hz yenileme hızını kullanabiliyor. Bu da görüntüde ciddi bir kalite kaybının yaşanmasına yol açıyor. 

Apple tarafından yapılan tanıtımlarda kullanıcıların kusursuz bir deneyim elde edebilmesi adına ProMotion teknolojisinin desteklendiği ve yeni modeller ile birlikte performansın çok da artacağı belirtilmişti. Uygulamalardaki mevcut duruma göre özel olarak ekran yenileme hızını belirleyen özellik, 10 Hz yenileme hızından 120 Hz yenileme hızına e kadar belirtilen aralıklarda değişiklikler yapıyor ve en iyi görüntü ve kalitenin kullanıcılara sunulmasını amaçlıyor. Yaşanan bu durum, şu anda bir belirsizlik yaratsa da önümüzdeki günlerde Apple tarafından konu ile ilgili resmi bir açıklamanın yapılması ve ortaya çıkan farkın kapsamlı bir şekilde aktarılması bekleniyor.





PAYLAŞ