iPhone 13 Pro Max, hangi özellikler sunuyor? - Haberler - indir.com

iPhone 13 Pro Max, hangi özellikler sunuyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 13:30:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın 7 yeni yeni cihazının tanıtımını gerçekleştirdiği California Streaming etkinliğinde ortaya çıkan iPhone 13 Pro Max modelinin özelliklerinden bahsedildi.

California Streaming etkinliğinde kullanıcıların beğenisine sunulan 2021'in yeni Apple iPhone 13 serisinin en güçlü modeli olan iPhone 13 Pro Max modelinin detayları hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Apple'a Şarj Cihazlarını Planlanmış Şekilde Eskittiği İçin Dava AçıldıApple'a Şarj Cihazlarını Planlanmış Şekilde Eskittiği İçin Dava Açıldı

iPhone 13 Pro Max neler sunuyor?

Cihazlarında genellikle keskin değişimlerden kaçınan şirket, bu yıl da cihazlarında küçük değişiklikler yaptı. Bu sene iPhone 13 Pro Max modeline bakıldığında özellikle de boyutu küçülen çentikler dikkat çekiyor. iPhone 13 Pro Max; grafit, altın, gümüş ve tamamen yeni sierra mavisinden oluşan dört farklı renk seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Koruma amaçlı kullanılan Ceramic Shield, tüm akıllı cep telefon camlarından daha sağlam bir kullanım sunuyor. Üstelik toza ve sıçramalara ya da suya dayanıklı olması da gözleri üzerine çekiyor. 

Bir süredir kendi işlemcisinin üretimini yapan ve bunları da kendi cihazlarında kullanan Apple, bu yıl da geleneği bozmadı. iPhone 13 serisinin tamamı gücünü A15 Bionic işlemcisinden alıyor. Bu işlemci 5 nm üretim teknolojisi ile tasarlandı. Aynı zamanda 5 çekirdekli grafik birimine sahiptir. Performans konusunda rakiplerini geride bırakan şirket, özellikle de yapay zeka ve makine işleme konusunda oldukça başarılı gözüküyor. Halihazırda oldukça yeterli depolama alanına sahip olan Apple, bu yılda önceki yıllara göre hareket ediyor. iPhone 13 Pro Max, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama seçeneği ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Fakat önceki modellerde olduğu üzere SD kart desteği bu cihazlarda bulunmuyor. RAM kısmına bakıldığında ise 6 GB LPDDR5 tercih edilmiştir.

Özellikle de profesyonel düzeyde fotoğraflar çeken kişilere  hitap eden iPhone 13 Pro Max, üçlü kamera dizilimine sahiptir. Bunlar ise; 12 Megapiksel geniş açı kamerası, 12 Megapiksel telefoto lens ve son olarak yine 12 Megapiksel ultra geniş açı olarak belirlendi. Özçekim kamerasına gelindiğinde ise yine 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir lens vardır. iPhone 13 Pro Max’in Geniş kamerası düşük ışık koşullarında iPhone 12 Pro’ya göre 2,2 kata, iPhone 12 Pro Max’e göre neredeyse 1,5 kata kadar çıkan çok büyük bir iyileşme sağlıyor. Her iki cihazda da yer alan, iPhone'a özgü sensör bazlı optik görüntü stabilizasyonu (OIS) lens yerine sensörü stabilize ederek, kullanıcılar hareket ettiğinde dahi fotoğraflar kusursuz ve videolar da sarsıntısız olmasında yardım sağlıyor. iPhone 13 Pro Max, gerek tasarımı gerek özellikleri ile kullanıcılar için eşsiz bir cihaz olarak görülüyor. 

 


iPhone 13 Pro Max canlı gözüktüiPhone 13 Pro Max canlı gözüktü
iPhone 13 Pro Max'in kılıfları ortaya çıktıiPhone 13 Pro Max'in kılıfları ortaya çıktı
Apple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyorApple iOS 14.8 ile casus yazılımlarla mücadele etmeye çalışıyor

PAYLAŞ