iPhone 13 Mini'den ilk sızıntılar geldi - Haberler - indir.com

iPhone 13 Mini'den ilk sızıntılar geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-16 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu senenin son çeyreğinde kullanıcıların karşısına çıkarılması beklenen iPhone 13 serisiyle ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor. Bugüne dek serinin ana modeliyle ilgili sızıntılar geliyordu ancak son yayımlanan raporlar şirketin iPhone 13 mini modeli üzerinde de çalışmaya başladığını ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz sene tanıtılan iPhone 12 modeli ne yazık ki satış başarısıyla şirketin beklentilerinin çok altında çıkmıştı. Cihaza olan ilginin az olmasından dolayı iPhone 12 mini modelinin üretimini yavaşlatma kararı alan Apple’ın bu sene yeni bir mini model tanıtmayacağı düşünülüyordu ki ortaya son çıkan raporlar bunun aksini gösteriyor. Peki iPhone 13 mini kullanıcılara neler sunacak?

Samsung, iPhone'ları Android'e dönüştüren uygulamasını yayınladıSamsung, iPhone'ları Android'e dönüştüren uygulamasını yayınladı

Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak

İddialara göre iPhone 13 mini bir önceki nesil iPhone modeline göre bazı değişikliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak. PhoneArena tarafından ortaya çıkarılan CAD görsellerine göre iPhone 13 mini modeli de önceki neslin tasarım hatlarına sahip olacak. Ancak bu cihazın arka kamera modülünde bazı önemli değişiklikler olacak. iPhone 12 Mini’nin düz modülüne karşılık çapraz bir tasarıma sahip olacak bu kamera sisteminin oldukça dikkat çekici olduğunu söylemek gerek.

Fakat sızdırılan raporda cihazın ön ekranına karşı herhangi bir bilgi yer almıyor. Fakat yeni seriyle ilgili yapılan önceki sızıntılara göre Apple’ın bu yeni telefon serisinde çentikli tasarımı devam ettireceğini biliyoruz. Ancak şirket bu sefer daha küçük bir çentik tasarımına geçiş yapacağından cihazların duruşu da daha kibar olacak.

iPhone 12 Mini neden başarısız oldu?

Geçtiğimiz sene piyasaya sürülen iPhone 12 Mini modeli kullanıcıların pek de ilgisini çekmemişti. Bu sorunun en büyük nedenlerinden biri de bu modelin diğer cihazlara göre daha düşük bir bataryayla kullanıcıların karşısına çıkmasıydı. İşelmci ve performans noktasında beklentilerin altına düşmemeyi başaran iPhone 12 Mini düşük pil kapasitesi nedeniyle tüketicilerin ilgisini çekmemişti. Ayrıca bu modelin fiyat etiketinin de yüksek olması satışların az olmasına etki eden nedenlerden biriydi. Yeni Mini modelde gerekli önlemleri alacağı tahmin edilen Apple’ın iPhone 13 Mini’yi daha yüksek pil gücüne sahip olan bir bataryayla satışa çıkarması bekleniyor. Apple’ın yeni nesil Mini modelinin kullanıcılara neler sunacağı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için biraz daha beklememiz gerekecek.


Apple analisti çentiksiz iPhone için tarih verdiApple analisti çentiksiz iPhone için tarih verdi
Google Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecekGoogle Asistan kayıp iPhone cihazları bulabilecek

PAYLAŞ