iPhone 13 için tasarlanacak A15 Bionic çalışmaları başladı - Haberler - indir.com

iPhone 13 için tasarlanacak A15 Bionic çalışmaları başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 12:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

iPhone 13 modelinin tanıtım tarihi yaklaştıkça yeni sızıntılar gelmeye hız kesmeden devam ediyor. Bugün gelen sızıntılar Apple’ın iPhone 13 ailesi için hangi işlemciyi tercih edeceğini ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz sene iPhone 12 ailesiyle büyük bir başarı yakalayan Apple uzun bir aranın ardından yeniden en çok satanlar listesinde ilk sıraya yerleşmişti. Bu başarıyı yeni iPhone serisinde de korumak isteyen Apple iPhone 13 ailesinde güçlü bir işlemci kullanacak. Gelen son sızıntılara göre Apple yeni akıllı telefon modellerinde A15 Bionic işlemci kullanacak. Yeni akıllı telefon serisinde yer vereceği işlemcinin üretimi için şirket geri sayıma başladı. Dün DigiTimes‘da yayımlanan bir habere göre ABD merkezli teknoloji devi A15 Bionic işlemcisinin üretimi Mayıs ayında start verecek.

iPhone 12, 5G testinde sona kaldıiPhone 12, 5G testinde sona kaldı

iPhone 13 ailesi A15 Bionic işlemciden güç alacak

Üretimini TSCM’nin üsteleneceği A15 Bionic işlemciler 5nm üretim süreciyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu bilgilere göre şirketin üreteceği tüm iPhone 13 modellerinde A15 Bionic işlemciye yer vereceğini de söylemek mümkün. Zira iPhone 13’ler hakkında aksini gösteren bir bilgi henüz gelmedi.

Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak

Bunun yanı sıra şirketin 2022 model OLED ekranlı iPad Air modelinde de A15 Bionic işlemci kullanılması bekleniyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz senenin Ekim ayında piyasaya sürdüğü iPad Air’da iPhone 12’de de A14 Bionic işlemcisine yer vermişti. Ek olarak bu sene üretilecek olan A15 Bionic işlemcisinin bir önceki yonga setine göre çok daha güçlü bir performans sergileyeceğini de söylemek mümkün. iPhone 13 serisiyle ilgili bir diğer sızıntılar ise yeni serinin ekran çentiğinin bir önceki modellere göre daha küçük olacağı yönünde. Tasarım olarak iPhone 12 ailesiyle aynı hatlara sahip olması beklenen iPhone 13 ailesinin Pro modelinde yine 120 Hz tazeleme hızını destekleyen bir ekran olması da bekleniyor.

 


iPhone 13 ekranı ortaya çıktıiPhone 13 ekranı ortaya çıktı
Apple, iPhone 13'de rekor satış bekliyorApple, iPhone 13'de rekor satış bekliyor

PAYLAŞ