iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor! - Haberler - indir.com

iPhone 13 için binlerce işçi alınması bekleniyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 09:33:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple'ın eylül ayı içerisinde tanıtması beklenen iPhone 13 için artık sadece haftalar kaldı. Cihazın üretimi ilgili Foxconn, daha fazla işçi alacak. 

Covid-19 pandemisi tüm dünyayı bir anda yakaladığı için en çok zarar gören sektörlerden biri de devre üretimi olmuştu. Hatta söz konusu bu sorun oldukça büyük bir boyuta çıkarak etkileri her gün görülen çip krizini meydana getirdi. Firmaların üretim ihtiyacı konusu çabaları devam ederken Foxconn, iPhone 13 için yüz binlerce yeni çalışan alacağının bilgisini aktardı.

iPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü SunacakiPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü Sunacak

iPhone 13 üretiminin yetişmesi için Foxconn işçi alımı yapacak

Apple ve Foxconnn yıllardır devam eden iyi bir üretim ortaklığına sahiptir. Fakat bu yıl, yeni nesil iPhone akıllı cihazların zamanında üretilmesi için daha sancılı bir süreç başlıyor. Öyle ki pandeminin etkileri hala tüm dünyada devam ediyor ve açığın kapatılması adına daha fazla kişiye ihtiyaç duyuluyor. Faxconn bu anlamda 200.000 kişiyi daha işe alacağının bilgisini verdi. Yeni işe alınan kişiler son montaj kısmında görev alacak, yani yapbozu tamamlayanlar kısmında yer alacaklar.

Çin’deki bir gazetede yer alan bilgilere göre hükümet de bu işçilerin bulunmasında yardımcı olacak. Bununla beraber fabrikalarda büyük bir darboğaz olduğunu da belirtmek gerekir. Bu durum iPhone 13 teslimatlarının başlamasını gecikme ihtimali olmasından dolayı Foxconn, gün sayıyor olabilir. Hükümetin sağlamış olduğu bu yardımlardan birinin, iş görüşmesine gitmek isteyen adaylar için 100'e yakın otobüs kiralaması olduğu da elde edilen bilgiler arasındadır. Bununla beraber çalışanların sağlığı için sık sık Covid-19 testlerinin yapıldığı biliniyor. Şu an için adı bile kesin olmayan bu yeni nesil iPhone akıllı cihazların eylül ayının ortasında tanıtılması bekleniyordu. Satışlara ne zaman başlayacağı kesin olarak bilinmiyor olsa da bu duruma biraz kötümser bakılabilir. Öyle ki Foxconn'un üretimlerine hız vermesi adına yapacaklar ne yönde etkili olacağını da tahmin etmek oldukça zordur. 

 


iPhone 13 portre kamerada şov yapacakiPhone 13 portre kamerada şov yapacak
iPhone 13’ün bazı özellikleri ortaya çıktıiPhone 13’ün bazı özellikleri ortaya çıktı
iPhone 13 hakkında bilinen tüm detaylar ve özellikleriPhone 13 hakkında bilinen tüm detaylar ve özellikler

PAYLAŞ