iPhone 13 hakkında yeni detaylar gözüktü - Haberler - indir.com

iPhone 13 hakkında yeni detaylar gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-25 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

iPhone 13 model serisi hakkında dedikodu ve detaylar karşımıza gelmeye devam ediyor. Güvenilir kaynaklardan olan DigiTimes, iPhone 13 serisinde Qualcomm’un Snapdragon X60 5G modeminin kullanılacağını ifade ediyor. 5 nm işlem süreci ile üretilen X60 modemi, iPhone 12 cihazlarında kullanılan 7 nm tabana sahip Snapdragon X55 modeme göre çok daha iyi bir güç verimliliği sunuyor. Bu sayede ise kullanıcılara hem daha iyi bir pil ömrü sağlanmış oluyor. X60 modem ile iPhone 13 modellerinin hem mmWave hem de 6 GHz teknolojilere destek sağlaması bekleniyor.

mmWabe 5G ağları ise bu noktada ultra hızlı bağlantı sunmalarına karşılık kısa menzilde ise bu teknolojinin bazı dezavantajları da bulunuyor. Yeni modellerin iki teknolojiyi de bulundurması ile bu sorunun aşılması bekleniyor. mmWave, kısa mesafelerde ultra yüksek hızlı bağlantı sunarken, 6 GHz ise daha yavaş olsa da bu teknoloji açık ve uzun mesafeli alanlarda yüksek performans sunabiliyor.

Apple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyorApple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyor

iPhone 13 modeline dair yeni detaylar

Qualcomm şirketi Snapdragon X65 olarak adlandırdığı modemini kısa süre önce tanıtmıştı. Dünyanın ilk 10 Gigabit 5G modemini bünyesine dahil eden SNapdragon X65, saniyede 10 gigabite adar teoride veri hızı sunabiliyor. Apple’ın bu modemi ise önümüzdeki yılın yeni iPhone modellerinde kullanması düşünülüyor. Bu yıl satışta olacak olan iPhone 13 ailesinde söz konusu bu teknolojinin yer alması bekleniyor. Apple’ın ayrıca kendi modemini geliştirmeye başladığını da belirtelim.


iPhone 13 Pro'nun bazı özellikleri sızdırıldıiPhone 13 Pro'nun bazı özellikleri sızdırıldı
iPhone 13'ün OLED ekranlarını BOE üretecekiPhone 13'ün OLED ekranlarını BOE üretecek

PAYLAŞ