iPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak - Haberler - indir.com

iPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın gelecek nesil modeli olacak olan iPhone 13 hakkında detaylar karşımıza gelmeye devam ediyor. Şimdi ise ortaya çıkan kaynaklar doğrultusunda ekrana gömülü parmak izi okuyucu sensör teknolojisi kullanılacağı iddia ediliyor. Ortaya atılan söz konusu bu iddiaya göre parmak izi okuyucusu optik sensöre sahip olacak. Apple, Android cihazlarda uzun bir süredir ekrana gömülü parmak izi teknolojisi için çalışmalarını sürdürüyor. Android cihazlarda oldukça yaygın olan bu teknolojiyi henüz bir iPhone cihazında görebilmiş değiliz. Ancak şirketin iPhone 13’e getirmek için çalışmaları sürerken, Macrumors kaynağına göre sensör Face ID ile beraber kullanıcılara sunulacak.

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo ve Bloogberg’ten Mark Gurman tarafında da daha önce benzeri bir iddia ifade edilmişti. Şimdi ise bu özelliğin iPhone 13 ailesinde yer alacağı ifade ediliyor.

iPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktıiPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktı

iPhone 13’de ekrana gömülü parmak izi okuyucusu görebiliriz

Eski bir Apple çalışan iddialarına dayalı habere göre şirketin ekrana gömülü parmak izi okuyucusu için optik sensörler ile çalıştığı ifade ediliyor. Optik sensörlerin bu noktada ise daha güvenilir bir seçim olacağı söyleniyor. Ancak ultrasonik yöntemlerin optik sensörlere göre daha güvenilir olduğu da biliniyor. Optik sensörler 2 boyutlu görüntü kullandığı için aşılması nitekim daha kolay olurken, ultrasonik parmak izi sensörleri ise küçük ses dalgaları ile parmak izinin 3 boyutlu haritasını çıkartıyor. Dolayısıyla ise daha güvenli bir güvenlik sistemi anlamına geliyor.

Apple’ın tam olarak optik sensör değil de, Touch ID’de kullandığı kapasitif sensörlerle bir hibrit oluşturabileceği ifade ediliyor. Şirket, optik sensörlerde doğan güvenlik problemini aşabilmek için ise optik-kapasitif hibritli bir sensör kullanabilir. Oldukça merak edilen iPhone 13 serisi hakkında şuan için bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.


2020'nin en çok satılan telefonu iPhone oldu2020'nin en çok satılan telefonu iPhone oldu
iPhone kullanıcı sayısı 1 milyarı geçtiiPhone kullanıcı sayısı 1 milyarı geçti

PAYLAŞ