iPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü Sunacak - Haberler - indir.com

iPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü Sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-06 10:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

iPhone 13 ile ilgili bugüne kadar sayısız iddia gündeme gelse de son bilgilerde, beklenen özelliğin kullanıma sunulacağı belirtildi.

iPhone 13 için gündeme gelen son bilgilerde, iPhone 13’te yer alması beklenen özelliğin kullanıma sunulacağı belirtildi. Daha iyi bir kamera ve işlemci ile donatılması beklenen yeni model,  yıllardan beri yüksek kapasiteli batarya beklentilerini de karşılayabilir.  Zira iPhone serisinde bugüne kadar çok yüksek donanımlara ve özelliklere yer verilse de batarya konusunda aynı durum söz konusu değil. Bu nedenle de yeni modellerde batarya bölümünde de Apple’ın yenilik yapması mümkün görünüyor.

iPhone 13 Pil Kapasiteleri Ne Kadar Olacak?

Resmiyet kazanmamış olsa da iPhone 13 serisinde yer alacak modellerin batarya kapasiteleri paylaşıldı. Yeni sızıntıda, “Gördüğüm rakamlar, Pro Max pil kapasitesinin 3687 mAh'den 4352 mAh'a, Pro ve normal modellerin 2815 mAh'den 3095 mAh'a ve Mini'nin 2227 mAh'den 2406 mAh'a çıktığını gösteriyor.” denilerek aktarılan yeni gelişmeye göre kullanımda daha iyi bir batarya deneyiminin sunulacağı net olarak gösteriliyor. Özellikle Pro Max serisindeki artış, telefonlardaki ortalama kullanım sürelerini çok daha yükseltecek.

A15 İşlemci İle Yüksek Kapasiteli Bataryalar Gelecek

iPhone 13 ile birlikte yaşanacak değişimlerde dikkat çeken detay A15 işlemci. İşlemcinin güç tüketiminde sağlayacağı yüzde 15 ile 20’lik bir avantaj, yükselen batarya kapasiteleri ile birlikte iPhone modellerinde çok daha iyi bir batarya kullanımının olacağını gösteriyor.

iPhone 12 ile birlikte iPhone serisinde ciddi bir iyileşme sağlayan şirket, iPhone 13 ile birlikte bu durumu daha da iyileştirmeyi hedefliyor. Batarya alanında yapılacak yeni geliştirme, iPhone 13 pazarlamasında şirketin en önemli kozlarından birisi olacak. Bu bakımdan iPhone 12 satışlarını aşmayı isteyen Apple için iPhone 13’te bu özelliklere yer verilmesi makul görülüyor.

iPhone 13 Serisi 120 Hz Ekrana Destek Verecek Mi?

iPhone 13 için merak edilen bir diğer detay ise ekran özellikleri. A15 Bionic işlemcisi ile desteklenecek olan model,  ekran yenileme hızında da beklentileri arttırmış durumda. 120 Hz ekran yenileme hızı sunması beklenen iPhone 13 modellerinde Pro gibi bazı modellerde bu destek sağlanabilir.





PAYLAŞ