iPhone 13 beklenenden daha mı pahalı olacak? - Haberler - indir.com

iPhone 13 beklenenden daha mı pahalı olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 15:10:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

DigiTimes tarafından belirtilmeyen kaynaklara değinen yeni bir rapor, Tayvanlı merkezli bir yarı iletken üretim şirketi ve Apple için iPhone telefonların işlemci üreticisi olan TSMC’nin gelişmiş 7nm altı işlemci sistemleri için teknolojilerinin fiyatlarını artırma ihtimali olduğu iddia ediliyor. 

TSMC'nin müşterileri arasında yer alan Apple ve Apple Insider tarafından aktarıldığı üzere, iPhone 13'e güç vermesi beklenen muhtemelen 5 nm üretim sürecinden geçecek olan Apple A15 işlemcisi fiyat artışı karşısında etkilenebilir ve bu durumda iPhone 13 adlı akıllı cihazın fiyat etiketi de beklenen çok daha fazla olabilir. Bilindiği üzere dünyayı saran Covid-19 ile başlayan pandemi sorununun etkileri her sektörde kendini göstermeye başlamıştı. Teknoloji dünyasında pandemi sürecinden etkilenen sektörler arasında yer aldı. Ortaya çıkan bir çip sorununun ortasında TSMC'nin müşterilerine, özellikle de 7nm altı işlemcilerde %3 ile %5 arasında bir maliyet artışı olduğunu görmekle beraber %30'a kadar çıkan fiyat artışları beklemelerini söylediği aktarılıyor. 

iPhone 13 üretimi 90 milyona kadar artacakiPhone 13 üretimi 90 milyona kadar artacak

Elde edilen bu bilgilerin doğru olup olmadığı ve bunun sonucunda ise iPhone 13'ün bu üretim maliyetlerinden etkilenip etkilenmeyeceği, büyük bir ihtimalle gelecek ay içerisinde yapılacak olan yeni Apple etkinliğinde öğrenmek mümkün olacak. iPhone 13, 13 Pro, iPhone 13 Pro Max ve iPhone 13 mini, en son ortaya çıkan söylentilere göre Apple yine sanal bir etkinlik gerçekleştirecek. Söz konusu bu etkinliğin yapılacağı tarihin ise 14 Eylül Salı günü yapılması planlanıyor.

Yeni iPhone 13 ailesi ile kullanıcıları neler karşılayacak?

Daha önce Apple, iPad Pro modellerine yerleştirdiği ProMotion 120Hz yenileme hızına sahip olan ekranlar yumuşak bir şekilde kaydırma ve gelişmiş düzeyde animasyon efektlerine sahip olacak. Batarya konusunda daha fazla tüketen bir gelişme olsa da, Düşük Sıcaklık Polikristal Oksit (LTPO) ekran panelinin kullanılması ile beraber yenileme hızının değişken olmasını sağlayarak ekran kısmında e-posta veya metin gibi sabit bir içerik olduğunda pil konusunda tasarruf etmek mümkün olacak. LTPO ekran paneli, iPhone 13 modellerinin her zaman açık bir ekrana sahip olmasına da izin verecek. 

Cihazın kamera kısmında ise iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max modellerinde zoom gücünün arttırılması ve makro özelliğine sahip olması beklenenler arasındadır. Buna ek olarak ise 20W hızlı şarj desteğinin de yeni modellerle beraber artması beklenen özellikler arasındadır. Bunun yanı sıra seride yeni renklerin olmasına da kesin olarak değerlendiriliyor. iPhone 13 hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde konu ile ilgili olarak daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


iPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebiliriPhone 13 sürekli açık ekran özelliğiyle gelebilir
iPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü SunacakiPhone 13 Daha Uzun Pil Ömrü Sunacak
iPhone 13 portre kamerada şov yapacakiPhone 13 portre kamerada şov yapacak

PAYLAŞ