iPhone 13, bazı Android özellikleri ile gelecek - Haberler - indir.com

iPhone 13, bazı Android özellikleri ile gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-17 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın bu yıl içinde ilerleyen aylarda yeni çıkacak olan iPhone 13 noktasında birçok sızıntı gelmeye başladı. 2021 serisi iPhone cihazların piyasaya sürülmesine az bir zaman kala Apple cephesinden sızıntılar da görmeye devam ediyoruz. Akıllı telefon dünyasında yaptığı sızıntılar ile tanınan isim Max Weinbach, iPhone cihazları ile alakalı önemli bir içerik yayınladı. iPhone 13 yada iPhone 12S olarak çıkış yapması beklenen yeni modellerin, bazı Android cihazlarda yer alan özelliklere sahip olması bekleniyor. Apple, iPhone cihazlarda yıllardır Always on Display özelliğine sahip olmaması sebebiyle, bu özellik Android tarafında klasik hale gelen bir özellik olmuştu. Ancak iPhone 13 modelinde bu özelliğin aktif olarak yer alacağı sızıntıları ortaya çıktı.

iPhone 13 hakkında yeni detaylar

iPhone: Robinhood hesabını iki adımlı doğrulama nasıl açılır?iPhone: Robinhood hesabını iki adımlı doğrulama nasıl açılır?

Android cihazlarda yaygın olan ekrana gömülü parmak izi tarayıcısını Apple’ın yeni modelinde görebiliriz. Şirketin yapacağı radikal bir değişiklik olarak iPhone 13 cihazlarda parmak izi sensörünü ekrana gömmeye hazırlanıyor. Ultrasonik parmak izi sensörleri, küçük ses dalgaları ile parmak izinin 3 boyutlu görüntüsünü çıkartıyor. Apple ise bu kapsamda Touch ID için kullanmış olduğu kapasitif sensörler ile hibrit bir sensör üretip optik-kapasitif hibrit sensör kullanabilir. Anacak hali hazırda bu sensörler zaten bulunuyor. Bu kapsamda Apple Touch ID için sensör değişikliğine giderek Android benzeri bir Touch ID deneyimi sunmaya başlayabilir.

120 Hz ekranlar

Android akıllı telefonlarda sıkça görülen 120 Hz yenilene hızı, iPhone cihazlarda yer almıyordu. iPhone 12 modelinde bile 60 Hz yenileme hızı bulunurken, iPhone 13 ekranında ise 120 Hz yenileme hızının yer alması bekleniyor. Apple için oldukça önemli bir hamle olacakken, Android tarafında ise amiral gemisi olarak en düşük yenileme hızını 90 Hz olarak görüyoruz.


Appel iPhone 13 mini için hazırlıklara başladıAppel iPhone 13 mini için hazırlıklara başladı
iOS 14.5 Beta 2 yayınlandı. iPhone'lar için yeni özellikler sunulduiOS 14.5 Beta 2 yayınlandı. iPhone'lar için yeni özellikler sunuldu

PAYLAŞ