iPhone 12'nin çıkışının çıkışı beklenenden geç olabilir - Haberler - indir.com

iPhone 12'nin çıkışının çıkışı beklenenden geç olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-04 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Nikkei Asian Review, Apple'ın tedarik zincirinden bir kaynağa dayandırmış olduğu iPhone 12'nin 1 ya 2 kadar geç satışa sunulacağının bilgisini verdi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre uygun fiyatlı bu modeller eylül ayı içerisinde satışa çıkıyor olsa dahi Pro modeller ekim ayından önce çıkış yapmayacak. Üretici şirket Apple'ın Çin'deki tedarik zincirinden güvenilir kaynakları olduğunu aktaran Nikkei Asian Review, iPhone 12 adlı yeni cihazların seri üretiminin dört hafta ile iki ay arasında bir erteleme süresi ile karşı karşıya olduklarını aktardı. Nikkei'ye göre Apple yeni iPhone'lerın zamanında tanıtımının gerçekleşmesi ve satışa sunulması için elinden geleni yapmasına rağmen koronavirüs kaynaklı aksayan süreç, cihazların zamanından önce seri üretime girmesine engel oluyor.

Söz konusu bu konuyla ilgili elde edilen kaynağa göre Apple, süreci mümkün olduğundan daha da hızlı hale getirmeye çalışıyor olsa da testler halen devam ediyor ve henüz cihazların nihai tasarımı dahi kesinleşmiş değildir. Kaynak, hem Apple'ın geliştirme çalışmalarından ki hem de tedarik zincirindeki aksamaların, iPhone'ların zamanında seri üretime girmesini neredeyse imkansız hale getirdiğini belirtti. 

Apple 12 Gün Hediye'nin sekizinci HediyesiApple 12 Gün Hediye'nin sekizinci Hediyesi

iPhone 12'nin lansmanı ertelenmese de çıkış tarihi ertelenebilir

Nikkei Asian Review tarafından paylaşılmış olan bilgilere göre, Wall Street Journal’ın iPhone 12 lansmanının birkaç hafta erteleneceği ve Broadcom’un iPhone 12’nin olması gerekenden daha geç bir tarihte piyasaya sürüleceğini açıklamasını desteklediğinden doğruluk payının yüksek olabileceğini söylemek mümkün. Bloomberg , lansmanın zamanında yapılacağını aktarıyor olsa da cihazların satışa sunulma tarihinin erteleneceği belirtiliyor. 

Apple yeni cihazları iPhone 12'nin lansmanını ya da çıkış tarihini erteleyeceği uzun zamandır konuşulan bir konuydu. Kısa bir süre önce gelen bazı bilgiler, Apple'ın koronavirüs nedeniyle yaşanan aksaklıkları atlattığını ve cihazları zamanında seri üretime sokacağını belirtiyor. Ancak ünlü analist Ming-Chi Kuo dahil Apple’a yakın hemen hemen tüm kaynaklar olası bir ertelemenin sürpriz olmayacağını belirtiyorlar.

iPhone 12'ler eylülde, Pro modeller ekimde satışa çıkabilir

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan söylentilere ve sızıntılara göre Apple'ın bu yıl dört farklı iPhone 12 modelini piyasaya süreceği söyleniyor. Biri 5,4 inç, ikisi 6,1 inç ve biri 6,7 inç büyüklüğüne sahip olacak iPhone 12 modellerinden 6,1 inçlik modellerden birinin ve 6,7 inçlik diğer model Pro ve Pro Max olarak isimlendirilip daha ‘premium’ özellikler sunacağı; 5,4 inç ve 6,1 inçlik diğer modelin ise uygun fiyatlı seçenekler olarak karşımıza çıkacağı belirtiliyor.

Eğer Nikkei tarafından verilen bilgiler doğruysa söz konusu gecikme, 5,4 inç ve 6,1 inçlik uygun fiyatlı seçeneklerden ziyade 6,1 inç ve 6,7 inçlik ‘Pro’ modelleri etkileyecek. Zira Nikkei’ye göre Pro modeller, hem donanımları hem de tasarımları nedeniyle daha karmaşık bir üretim sürecine sahipler ve Apple, uygun fiyatlı modelleri eylül ayına yetiştirse dahi ‘Pro’ modeller ekim ayına ertelenecek. iPhone 12 serisinin kullanıcıların karşısına çıkması için biraz daha zaman var gibi gözüküyor. 


Apple 12 Gün Hediye'nin Dokuzuncu HediyesiApple 12 Gün Hediye'nin Dokuzuncu Hediyesi
Apple 12 Gün Hediye'nin onuncu HediyesiApple 12 Gün Hediye'nin onuncu Hediyesi
Apple 12 Eylül'de Neler Tanıttı?Apple 12 Eylül'de Neler Tanıttı?

PAYLAŞ