iPhone 12'nin çentiksiz ekran tasarımı sızdırıldı! - Haberler - indir.com

iPhone 12'nin çentiksiz ekran tasarımı sızdırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu yılın eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesini yeni bir konsept tasarımı ortaya çıktı. Svetapple tarafından paylaşılan render görsellerinde cihazın çentikleri dikkatleri üzerine topladı.

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 12 ailesi için yeni bir tasarım otaya çıktı. Svetapple’ın yayınladığı render görsellerine göre yeni iPhone 12’nin çerçeveleri oldukça kalın olacak gibi duruyor. Ancak görsellerin henüz Apple tarafından onaylanmadığının da altını çizmekte fayda var. Paylaşılan render görüntülerine dikkatli incelediğimizde tasarımın çentiksiz bir ekran üzerine kurulduğunu da görüyoruz.

iPhone 6 veya 7 Sahipleri Apple'dan Ödeme AlabiliriPhone 6 veya 7 Sahipleri Apple'dan Ödeme Alabilir

iPhone 12 çentiksiz bir tasarıma sahip olabilir!

Svetapple’ın görselleri eğer gerçek tasarımı yansıtıyorsa yeni iPhone modelinde Apple çentiği tamamen ortadan kaldırmış olacak. Ancak çentiksiz ekranına rağmen amiral gemilerine göre çok kalın çerçevelere ev sahipliği yapacak olan iPhone 12’nin bu hali pek çok kullanıcı tarafından kaba görünümüne dair eleştiriler alabilir. Görüntülerin ortaya çıkması şimdiden birçok Apple kullanıcılarından bu tasarımın iPad Pro modeline benzediğine dair eleştiriler gelmesine neden olmuş durumda.

Yenilenen tasarımıyla ses getiren iPhone 12 konsepti

Yayınlanan görsellerde dikkat çeken bir diğer detayda ses açıp kapatma ev güç tuşunun sol tarafa, SIM kart girişinin ise sağ tarafa alınmış olması. Svetapple bu render görsellerini yayınlarken Apple’ın bazı kullanıcıların en başından beri sevmediği ve hala alışmadığı çentik tasarımını ortadan kaldıracağına dair bir iddiayla paylaştı. Sızıntıların ise Apple’a yakınlığı bilinen bir kaynaktan geldiği söyleniyor. Ancak yine de bu konsept tasarımda üst ve alt ekranın kalın çerçeveleri kabul edilebilir olsa da, yan çerçevelerin bu denli kaba durması pek kabul edilebilir bir tasarım değil. O nedenle Apple’ın gerçekten bu tasarımı tercih edip etmeyeceği akıllarda büyük bir soru işareti oluşturuyor.

Ancak unutmamak gerek ki iPhone 12 modelinin tanıtılmasına daha 6 ay var. Buda Apple’ın tasarımdaki değişiklikleri yapabilmesi için oldukça yeterli bir zaman dilimi. Ayrıca paylaşılan render görsellerinin tasarım fikirlerinden biri olma ya da tasarımın eski hali olma ihtimali de var. Apple’ın iPhone 12 modelinde nasıl bir tasarımda karar kıldığından emin olmak için biraz daha beklememiz gerekecek gibi görünüyor. iPhone 12 ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


iOS 13.4 iPhone'ların batarya performansını nasıl etkiledi?iOS 13.4 iPhone'ların batarya performansını nasıl etkiledi?
iPhone 12 Pro Max modelerindeki dikkat çeken kamera donanımıiPhone 12 Pro Max modelerindeki dikkat çeken kamera donanımı

PAYLAŞ