iPhone 12 Türkiye fiyatları operatörlerden sızdı - Haberler - indir.com

iPhone 12 Türkiye fiyatları operatörlerden sızdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple tarafından tanıtılan iPhone 12 serisinin Türkiye fiyatları için yeni bir sızıntı ortaya çıktı. Söz konusu bu modelin fiyatları herkesin elinde gibi gözüküyor. iPhone 12 serisinde artık bildiğiniz üzere dört farklı model yer alıyor. Burada 12 Mini, 12, 12 Pro ve 12 Pro Max modelleri kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bu modellerin en son büyük bir satış kanalında doğru olmayacak kadar yüksek Türkiye fiyatları ortaya çıkmıştı. Bunun doğru olmadığı daha önce de belirtilmişti. Daha sonra ise farklı bir fiyat listesi çıkmış ve bu fiyat listesindeki rakamlarda oldukça yüksek olduğundan "doğru olmayabilir" şeklinde belirtilmişti. Fakat maalesef bu rakamlarda gerçekten de doğru gibi gözüküyor. Çünkü farklı kaynaktan gelen operatör fiyatları, eski fiyatları doğrular nitelikte ve genel olarak da nefes kesicidir. Apple Türkiye halen fiyatları açıklamış değil. Bu açıdan halen açıklanan fiyatlar yüzde 100 doğrudur demek mümkün değil. 

Tanıtımı yapılan iPhone 12 Pro özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan iPhone 12 Pro özellikleri ve fiyatı

Fakat eğer bu fiyatlar doğruysa iPhone 12 mini için bile kullanıcıların tam olarak 10 TL'yiz gözden çıkarması gerekiyor. Yükselen kur, Apple’ın Türkiye’de kuru gelecek artışlara karşı yüksek tutması ve vergiler üzerinden fiyatlar hiç olmadığı kadar yüksek seviyede yer alıyor. Listeye göre iPhone 12’nin başlangıç fiyatı ise 11 bin TL seviyesinde. 12 Pro için başlangıç 15 bin TL, 12 Pro için başlangıç ise tam 17 bin TL seviyesinde yer alıyor. En üstte ise fiyat 20 bin TL’yi buluyor. Yine de bu fiyat Türkiye’deki en pahalı akıllı telefona yaklaşamıyor. Gerek tasarımları gerek donanım özellikleri ile diğer cihazlardan ayrılmayı başaran iPhone ailesi, her ne kadar etkileyici olsa da yüksek fiyat etiketleri ile de el yakacak gibi gözüküyor. 

iPhone 12 ailesinin yurt dışı satış fiyatları nasıl?

Konu hakkında Apple’dan yapılan resmi açıklamaya göre söz konusu bu yeni telefonlardan iPhone 12 Mini’nin başlangıç fiyatı (64 GB) 699 dolar seviyesinde. 12 için başlangıç fiyatı (64 GB) 799 dolar seviyesinde. 12 Pro için başlangıç (128 GB) 999 dolar, 12 Pro Max ise 128 GB için 1.099 dolardan başlıyor. Telefonların halen Türkiye fiyatları belli değil. 


Tanıtımı yapılan iPhone 12 Pro Max özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan iPhone 12 Pro Max özellikleri ve fiyatı
iPhone 12 5G hız testi sonuçları için ilk raporlar geldiiPhone 12 5G hız testi sonuçları için ilk raporlar geldi
Şarj cihazsız iPhone 12'lere Samsung ve Xiaomi'den göndermeŞarj cihazsız iPhone 12'lere Samsung ve Xiaomi'den gönderme

PAYLAŞ