iPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandı - Haberler - indir.com

iPhone 12 serisinin satış sayıları açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-01 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Counterpoint Research’ün araştırmalarına göre iPhone 12 serisi çıkışının üzerinden ilk 7 ay geçmesi ile beraber 100 milyon satış rakamını geçmeyi başardı. Seri, bu kapsamda iPhone 6 serisinden sonra en başarılı satış serisi olmayı başardı. Bundan yaklaşık 14 yıl önce Apple, akıllı telefon pazarının en önemli hamlelerinden birisini gerçekleştirdi ve iPhone modelini pazara undu. Şirketin o günden başlayan akıllı telefonları, şirketin en büyük üretici markalarından birisi olmasını sağladı. Markanın son modeli olan iPhone 12 ise Apple’ın başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Apple’ın pazara sunduğu iPhone serisi, iPhone 12’den dikkat çekici bir başarı yakaladı. Counterpoint Research’ün araştırması ile beraber belli olan detaylara göre şirketin açıkladığı veriler kapsamında iPhone 12 serisinin toplam satış sayısı, ilk 7 ayda 100 milyonu aşmayı başarmış durumda. Grafikte de görebileceğiniz üzere yeni serinin en önemli başarılarından birisi daha gerçekleşmiş oldu.

Apple'ı iPhone 12 kurtardı        Apple'ı iPhone 12 kurtardı        

iPhone 11 serisini geride bıraktı

Yeni iPhone 12 ailesi ile beraber Apple, 5G desteğini getirmiş ve OLED ekranlara geçiş sağlamıştı. Ayrıca LİDAR sensörünün de kamera kurulumuna eklenmesi birçok kişi tarafından beğenilirken, iPhone 12 serisi, iPhone 11 serisini ilk 7 aydaki satış anlamı sonrasında geride bırakmayı başarmıştı. Zirvede ise hala iPhone 6 serisinin bulunduğunu belirtelim. Ek olarak iPhone 12 serisi ve iPhone 11 serisindeki en iyi modeller arasındaki satış farkı da açıklandı. Buna göre iPhone 12 Pro Max, seride %29 oranla en fazla satılan cihaz oldu. Aynı model iPhone 11 serisinde %25’lik bir orana sahipti. Her iki model de aynı fiyat etiketi ile 1099 dolar olarak pazara çıkmıştı.

Ayrıca istatistiklere göre iPhone 12 serisi, iPhone 11 serisinden %22 daha iyi gelir sağladı. Bunun ana sebebi olarak ise iPhone 12 Pro Max’in çok daha fazla satması olarak gözüküyor.  


iPhone 12'de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?iPhone 12'de Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?
iPhone 12 Mini üretimi durdurulduiPhone 12 Mini üretimi durduruldu

PAYLAŞ