iPhone 12 serisinde çentik kalkacak mısın? - Haberler - indir.com

iPhone 12 serisinde çentik kalkacak mısın?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-27 13:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefonlarda çentiği gelişmiş yüz tanıma sistemi için kullanan şirket Apple, önümüzdeki yıl ile beraber bu durumdan vazgeçebilir. Bu noktada ortaya çıkan yeni gelişmelere göre kamera sisteminin üst çerçeveye entegre edileceği iddia ediliyor. Pazarda baktığımız zaman Sharp Aquos ve Essential Phone gibi modellerde görmüş olunan çentik yapısı Apple ile beraber gelişmiş yüz tanıma sistemine dönüştürülmüştü. Apple şirketinin iPhone X modelinden beri çentikli yapıyı benimsediği bilinirken, iPhone 12 ile beraber yepyeni bir tasarım dili başlayabilir diyebiliriz. Bu noktada tamamen çerçevesiz bir yapıda gelmesi beklenilen yeni nesil iPhone 12 serisi için şirkete yakın kaynaklar, TrueDepth kamera sisteminin üst çerçeveye dahil edileceği ifade ediliyor.

iPhone 12 Tamamen Çerçevesiz Gelebilir

iPhone'da fotoğraflardaki konum bilgileri nasıl silinir?iPhone'da fotoğraflardaki konum bilgileri nasıl silinir?

Üst çerçeveye dahil edilecek olan yüz tanıma sistem ile beraber kamera ve sensörlerle bu sayede çerçevesiz bir ekran deneyimi elde edilmiş olunacak. Ancak bu durumunda çeşitli zorlukları üretim tarafında ortaya çıkacaktır. Son dönemde birçok markadan çentiksiz yapıya sahip cihazlar ortaya çıkarken ön kamera sistemlerinde çok farklı yapılarda görmeye devam ediyoruz. Apple ise oldukça ince olacak olan çerçeveye bu bileşen içeriklerini dahil ederek sığdıracak. Ancak bu durumun henüz düşünce olduğunu ve üretim tarafında nasıl bir sonuç çıkacağı bilinmiyor.

Bakalım yeni nesil iPhone 12 serisi gerek tasarımı gerekse sunacağı yeni özellikleri ile nasıl bir cihaz olacak aylar sonra göreceğiz.


iPhone 11 Pro'nun hızlı şarjı gerçekten hızlı mı?iPhone 11 Pro'nun hızlı şarjı gerçekten hızlı mı?
Apple, iPhone 11 modelleri için bataryalı kılıf üretecekApple, iPhone 11 modelleri için bataryalı kılıf üretecek

PAYLAŞ