iPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktı - Haberler - indir.com

iPhone 12 satışları beklentilerin üzerine çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2020 yılını mali anlamda oldukça başarılı geçiren akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Apple, iPhone 12 satışlarında bir ilke imza atacak diyebiliriz. Birçok Wall Street analisti tarafından iPhone 12 satışlarının ilk kez 100 milyar dolar seviyesini aşacağı tahmin ediliyor. Apple’ın 5G bağlantı teknolojisine sahip ilk modeli iPhone 12 serisi geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber resmi olarak tanıtılmıştı. Apple’ın ilk 5G’li akıllı telefon serisi olan iPhone 12, eriştiği satış rakamları ile Apple’ı mutlu etmeye devam ediyor. Wall Street analistlerine göre ise Apple’ın yıl sonu çeyreği raporunda ilk kez 100 milyar dolar sınırını aşabileceği düşünülüyor. Bu noktada analistlerin Apple için yaptığı tahminler neler gelin bakalım.

iPhone 12 satışları 100 milyar doları aşabilir

2021’in ikinci yarısında iPhone SE Plus'lar geliyor2021’in ikinci yarısında iPhone SE Plus'lar geliyor

27 analist tarafından Yahoo Finance’deki tahminlerine göre Apple satış gelirinin 102.76 milyar doları aşacağı yönünde oluyor. Bazı analistler ise Apple’ın 102 milyar dolar da aşacağı ve 110 milyar dolar gelir seviyesine erişeceği tahmin ediliyor. Research Snipers kaynaklı habere göre Apple, 102 milyar dolarlık gelire erişirse yılın son çeyreğinde elde ettiği gelir, bir önceki yılın aynı dönemine göre %16 olarak artış göstermesi bekleniyor. Marka, yılın son çeyreği hakkında raporu ise Çarşamba günü yayınlayacak.

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, yayınladığı son iki raporda Apple’ın bu çeyrekteki gelirinin rekor seviyede olacağını belirtmişti. Yatırım bankası bu noktada Apple’dan daha fazla hisse de satın almıştı Apple, 2020 yılını finans anlamında oldukça başarılı olarak geride bıraktı. Şirketin hisse değeri Ocak 2020’de 77 dolaken, Aralık 2020’de ise 133 dolar seviyelerine kadar yükseldi ve %88’lik bir değer kazandı. Yahoo Finance kaynaklarına göre Apple’ın toplam piyasa değeri ise 2.3 trilyon dolar seviyelerinde.


Apple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardıApple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardı
Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladıApple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı

PAYLAŞ