iPhone 12 Pro Y-OCTA teknolojisine sahip bir ekranla gelebilir - Haberler - indir.com

iPhone 12 Pro Y-OCTA teknolojisine sahip bir ekranla gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-26 19:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yılın hiç kuşkusuz merakla beklenen amiral gemisi akıllı telefonlarından birisi olan iPhone 12 serisini resmi olarak Eylül ayı ile beraber göreceğiz. Gelen son haber ve gelişmelere göre ise iPhone 12 Pro modelinin sahip olması beklenen ekran teknolojisi ile alakalı bazı detaylar ortaya çıktı. Yeni modellerden olacak olan Pro versiyonun 6.1 inçlik OLED ekrana sahip olarak gelmesi bekleniyor. 10 bit renk derinliğinin yer alacağı söylenen bu telefonun yüksek parlaklık desteği ile geleceği belirtiliyor. Diğer yandan OLED panelin ayrı bir katmana gerek kalmadan şekillendirilmesine imkan sağlayacak olan Y-OCTA teknolojisinin de olacağı ifade ediliyor. Bu teknoloji ile ise ekranın daha ince olarak daha düşük üretim maliyetine sahip olacağı belirtiliyor.

iPhone 12 ekranları hakkında yeni gelişmeler

Yeni iPhone bu kez kutusundan kulaklıkla çıkmayabilirYeni iPhone bu kez kutusundan kulaklıkla çıkmayabilir

Yeni iPhone 12 Pro modelinde 2532 x 1170 piksel ekran çözünürlüğü olacağı iddia ediliyor. Modeldeki ekran piksel değerinin yoğunluğu ise 458 ppi olacağı ifade ediliyor. Max modelinin de yine aynı çözünürlük ve piksel değeri ile geleceği belirtiliyor. Yeni iPhone 12 serisinin 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olacağı söyleniyor. Bu noktada 5.4 inçlik modelin arka tarafında çift kamera yer alacakken, bu kameraların ultra geniş ve geniş açı lenslere sahip olacağı belirtiliyor.

6.1 inç boyuta sahip modelin ise aynı kamera kurulumu ile geleceği düşünülüyor. Pro ailesinde standart, ultra geniş açı ve telefoto lens haricinde birde LIDAR teknolojisinin bulunması bekleniyor. LIDAR teknolojisi sayesinde ise iPad Pro’lar ile ortamın derinlik algısı çıkarılabiliyor. Bu durumda ise çok daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik yeni iPhone 12 serisinde görebiliriz. Yeni nesil iPhone 12 ailesi hakkında şuan için bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu ve Eylül ayında tüm resmi bilgilere sahip olacağımız belirtelim.


Brezilyalı bir şirket Apple'a iPhone yüzünden dava açtıBrezilyalı bir şirket Apple'a iPhone yüzünden dava açtı
Aramalar iPhone'dan HomePod'a nasıl aktarılır?Aramalar iPhone'dan HomePod'a nasıl aktarılır?

PAYLAŞ