iPhone 12 Pro Sony’nin LİDAR sensörü ile gelecek - Haberler - indir.com

iPhone 12 Pro Sony’nin LİDAR sensörü ile gelecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-08 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın en yeni nesil iPhone serisi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Şimdi ise modelin 5G bağlantı desteği ile alakalı yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre iPhone 12 Pro modelinin varyantında üst seviye bir 5G yerine orta segment akıllı telefonlarda kullanılan 5G özelliklerini göreceğiz. Akıllı telefon pazarında Android ekosisteminde yer alsa da, Apple cephesinden iPhone 12 serisi ile gelecek olan modeller ve yeni özellikler bir hayli merak ediliyor. Forbes kaynaklı habere göre iPhone 12 Pro, genellikle orta seviye 5G telefonlarda kullanılan düşük kaliteli 5G özellikleri ile beraber sunulacak. Premium 5G özellikleri ise serinin en güçlü modeli olan iPhone 12 Pro Max modelinde bulunacak.

iPhone 12 ve sunulacak 5G özellikleri

2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon belli oldu, ilk sırada iPhone 11 var2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon belli oldu, ilk sırada iPhone 11 var

Ortaya çıkan detaylara göre Apple, Premium 5G’li iPhone 12 modellerini ABD, Japonya ve Kore’de satışa sunacak. Bu modelin dünyanın geri kalanında ise daha ucuz 5G özellikleri ile satışa sunulacak. Diğer yandan iPhone 12, iPhone 12 Plus ve iPhone 12 Pro da bu standartları göreceğiz. 6 GHz altı 5G, 4G’den %50 daha hızlı ve uzun bir mesafe kat ediyor. 5G kapsamının büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor ve bu teknolojinin amiral gemilerindeki orta seviye cihazlarda kullanılması oldukça doğal gözüküyor. Ancak mmWave 5G; son teknolojiyi teksim ediyor ve oldukça hızlı ve büyük şehirlerde kullanılıyor. Pro varyantlara sahip bir iPhone’da ise Pro seviyesinde bir 5G teknolojisi olacak.

Apple’ın böyle bir karar alma sebebi noktasında iPhone 12 modellerinin batarya kapasitelerini indirmesi olduğu düşünülüyor. mmWave 5G’nin yüksek güç tüketmesi sebebiyle Apple’ın bu hamleyi yaptığını ifade ediyor. Ayrıca Apple, iPhone 12 Pro modelinin daha uygun fiyatlı bir 4G versiyonunu da sunması bekleniyor.


Apple’dan büyük gönderme: Apple’dan büyük gönderme: "Gizlilik, tabii ki iPhone’da"
Lansmandan sayılı günler kala iPhone 12 serisi hakkında tüm bilinenlerLansmandan sayılı günler kala iPhone 12 serisi hakkında tüm bilinenler

PAYLAŞ