iPhone 12 Pro Max ve Mini'nin çıkış tarihi ertelenebilir - Haberler - indir.com

iPhone 12 Pro Max ve Mini'nin çıkış tarihi ertelenebilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 18:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple, yeni iPhone modelleri için 13 Ekim için hızla çalışmalarına devam ediyor. Fakat iPhone 12 ailesi bu etkinlik kapsamında tanıtılacak olmasına karşın, ne zaman piyasaya sürüleceği konusu hala belirsizliğini koruyor. Ortaya çıkan so0n sızıntılara bakıldığında iPhone 12 Mini ve Pro Max raflarda yerini almakta gecikebilir. 

iPhone 12 Pro Max ve Mini ne zaman raflarda yerini alacak?

Apple bünyesinde yer alan analistlerin yapmış olduğu analizleri ve sızıntıları ünlü Jon Prosser Twitter üzerinden önemli bir sızıntı ile gündemde yerini aldı. prosser, kaynaklarından aldığı bilgiye göre 13 Ekim lansmanında kullanıcıların karşısına çıkacak olan modeller sadece iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modelinin ilk olarak satışa çıkacağını iddia ediyor. Konu hakkındaki sızıntılara bakılırsa Prosser şu an için Apple'ın 6,1 inç büyüklüğüne sahip yeni iPhone modellerinin ilk olarak karşımıza çıkacağı iddiası yönünde. Pro Max ve Mini modelleri ilse Kasım ayı içerisinde satışa çıkacak. Şu an için iPhone 12 fiyatı için bir doğrulama gelmemiş olmasına karşın, Prosser, iPhone Mini için 649 dolar gibi bir başlangıç fiyatın ortaya çıkması bekleniyor. Ünlü analizci yine dün attığı bir tweet ile merakla beklenen kablosuz kulaklık Apple AirPods Studio için farklı bir tanıtım yapabileceği de öne sürüldü. Buna bilgilere göre Apple kablosuz kulaklığın üretimini ancak 20 Ekim tarihinde bitirebilecek. 

Apple iPhone 12 mini'yi piyasaya sürebilirApple iPhone 12 mini'yi piyasaya sürebilir

Eğer iddialar doğruysa iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 Mini için ekran tedariği kısmında bir sıkıntı yaşanmış olabileceği iddia ediliyor. Detaylı bilgilerin ise 13 Ekim Apple Event ile ortaya çıkması bekleniyor.

iPhone 12 Mini ve Pro Max özellikleri

iPhone 12 Pro Max ve ailenin yeni üyesi iPhone 12 Mini özellikleri hakkındaki beklentiler şu şekilde. XDR OLED ekranı ve çelik çerçevesiyle kullanıcıların karşısına çıkacak Pro Max modeli 6,7 inç büyüklüğünde bir ekran büyüklüğüne sahip olacak. Bu ekran 555 ppi yoğunluğuna sahip. Telefonun ekran yenilemesi olarak ise 120 Hz desteği ile karşımıza çıkması bekleniyor. İşlemci olarak, Apple'ın 5 nm işlemci mimarisine sahip olan A14 Bionic işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci ilk elde edilen bilgilere göre 3.1 Ghz işlem hızına sahip olacak. Bu şimdiye kadar ARM tabanlı bir mobil işlemcinin ulaştığı en yüksek işlem hızı.

Tıpkı iPhone 12 Pro gibi 6 GB RAM ile donatılan yeni iPhone kamera kısmında da aynı üçlü kamera kurulumu ve LIDAR sensörü ile kullanıcıları karşılıyor. Model tıpkı iPhone 12 Pro gibi çelik kaplama bir gövdeye sahip olacak. Elbette ki 5G teknolojisiyle rakiplerinin karşısına çıkacak yeni iPhone SE modelinde son olarak karşımıza çıkan ve iPhone 5 modeline kadar görünen çerçeveli tasarımına 12 ailesiyle beraber geri dönecek gibi görünüyor. 

iPhone 12 Mini özellikleri için ise henüz çok fazla bilgi ortaya çıkmış değil. İlk bilgilere bakılırsa OLED ekranla karşımıza çıkacak modelin ekran yenilemesi açısından 60 Hz desteklemesi beklentiler arasında. En küçük iPhone pil açısından 2.227 mAh boyutunda bir pil ile karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Mini karşımıza 5.4 inç gibi günümüz standartlarına göre küçük bir ekranla çıkacak.


Merakla beklenen iPhone 12 serisinin tanıtım tarihi belli olduMerakla beklenen iPhone 12 serisinin tanıtım tarihi belli oldu
iPhone 12 Mini Hakkında Hatırlanması Gereken 5 ÖzellikiPhone 12 Mini Hakkında Hatırlanması Gereken 5 Özellik
iPhone 13 ailesiyle ilgili dikkat çeken detayiPhone 13 ailesiyle ilgili dikkat çeken detay

PAYLAŞ