iPhone 12 Pro Max, DxOMark'ta Samsung'u geçemedi - Haberler - indir.com

iPhone 12 Pro Max, DxOMark'ta Samsung'u geçemedi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-18 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji pazarında akıllı telefonların kameralarını, ekranını ve çeşitli donanım özelliklerini karşılaştırarak test eden şirket DxOMark, geçtiğimiz aylarda resmen tanıtılan iPhone 12 Pro Max modelini konuk aldı. Söz konusu modelin daha öncesinde kamera puanı açıklanmıştı. Şimdi ise iPhone 12 Pro Max modelinin ekranı test edildi. Modelin almış olduğu puan ise dikkat çekerken, rakibi olan Samsung’un Galaxy Note 20 Ultra amiral gemisini geçemedi. Apple’ın en yeni amiral gemisi serisinin en büyük ve güçlü modeli olan iPhone 12 Pro Max’in ekranı altı büyük başlık altında incelendi ve değerlendirmeye alındı. Söz konusu başlıklar renk, video, okunaklık, hareket dokunmatiği ve yapı olarak karşımıza çıkıyor. Bu başlıklar kapsamında cihazın en yüksek puan aldığı nokta ise yapı ve hareket noktaları oldu. En düşün puan ise dokunmatik kriter tarafında aldı.

iPhone 12 Pro Max, DxOMark’ta Samsung’u geçemedi

Apple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladıApple eski iPhone'lar için iOS 12.5 güncellemesi yayımladı

iPhone 12 Pro Max ekran tarafında DxOMartk derecelendirmesine göre genel toplam olarak 88 puan aldı. DxOMark kapsamında cihazlar arasında en yüksek puan ise 89 ile Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G modeli oluyor. Listenin üçüncü sırasında ise iPhone 12 Pro Max’in puanı ile aynı puanda olan OnePlus 8 Pro cihazını görüyoruz. DxOMark tarafındaki test ve performans sonuçları bu şekilde olurken, iPhone 12 Pro Max modelinin sahip olduğu ekran özelliklerini de hatırlayalım.

Buna göre iPhone 12 Pro Max modelinde 6.7 inç büyüklüğünde bir ekranla gelen 1284 x 2778 piksel çözünürlük bulunuyor. Seramik bir kaplamaya sahip olan söz konusu ekran düşmelere karşı ise 4 kata kadar daha dayanıklı bulunuyor. 2.000.000:1 kontrast oranına sahip olan ekran 800 nit parlaklık sunarken, HDR ile bu seviye 1200 nit’e kadar çıkıyor.


Apple'dan kullanıcısını şifre ya da biyometrik kullanmadan tespit edebilen yeni patentApple'dan kullanıcısını şifre ya da biyometrik kullanmadan tespit edebilen yeni patent
Facebook ile Apple arasındaki gerilim artıyorFacebook ile Apple arasındaki gerilim artıyor

PAYLAŞ