iPhone 12 performans beklentilerini karşılaycak - Haberler - indir.com

iPhone 12 performans beklentilerini karşılaycak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın yaz mevsimi sonunda Eylül ayı ile beraber tanıtacağı yeni iPhone 12 ailesi için detaylar gelmeye devam ediyor. Bu yeni serinin performans noktasında 5 nm üretim sürecine sahip A14 Bionic işlemcisi ile beklentileri bir hayli yükseltmesi bekleniyor. iPhone 12 ailesi için ortaya çıkan son haberlerde arkasında veya resmi kılıf içerisinde halka şeklinde mıknatıslar taşıyacağı noktasında gündeme gelmişti. Bu tasarımın ise doğru kablosuz şarj konumlandırması için olacağı ifade edildi. Ancak şimdi ki gelişmelerde ise yeni seriye güç verecek olan 5 nm üretim sürecine sahip ikinci mobil işlemci A12 modelini görüyoruz. Söylenene göre yeni nesil bu işlemci 7 nm üretime sahip A13 Bionic işlemcisinden CPU noktasında yüzde 40, GPU tarafında ise yüzde 50 daha güçlü olacak.

iPhone 12’nin A14 Bionic işlemcisi ortaya çıktı

iPhone 12 ekranıyla ilgili yeni gelişmeleriPhone 12 ekranıyla ilgili yeni gelişmeler

Bu performans artışındaki rakamlar oldukça yüksek görünüyor. A13 Bionic zaten oldukça güçlü bir işlemci olurken, Apple’ın yeni işlemcisi A14 Bionic ile performans noktasında mobil pazarın en üst limitleri zorlanması bekleniyor. Apple bildiğiniz üzere Mac bilgisayarlarda kendi Apple Silikon adlı işlemcileri kullanmaya hazırlanıyor. Bu işlemcilerin ise 5 nm üretim sürecinden çıkması bekleniyor. iPhone 12 ailesi sadece donanım özellikleri ile değil sahip olacağı fiyatlandırma ile de dikkat çekmesi bekleniyor. Buna göre 5G’li iPhone 12 için en az 649 dolar bir fiyat etiketi olması bekleniyor.

12 Max modeli tarafında Apple’ın 749 dolar istemesi beklenirken Pro modellerin başlangıcı olan iPhone 12 Pro ise 999 dolardan başlayacak. En üst model olan iPhone 12 Pro Max ise 1099 dolar başlangıç fiyat etiketine sahip olacak. Bakalım şirket yeni nesil iPhone 12 ailesi ile piyasada ne gibi işler başaracak göreceğiz.


Apple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyorApple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyor
WeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilirWeChat yasağı iPhone satışlarına büyük darbe vurabilir

PAYLAŞ