iPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktı - Haberler - indir.com

iPhone 12 mini'nin DxOMark sonucu ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-28 11:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

DxOMark, Apple'ın iPhone 12 serisinin en küçük ve en uygun fiyatlı telefonu iPhone 12 mini'nin kamera performansı ile ilgili açıklamada bulundu. iPhone 12 mini kamerasının performansı sayesinde ortalama 122 puan elde ederken en başarılı olduğu alan fotoğraf çekimi konusu oldu. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple'ın A14 Bionic yonga setine sahip olan en küçük ve en ucuz akıllı cep telefonu iPhone 12 mini'nin DxOMark'dan aldığı puan belli oldu. Akıllı cep telefonların kamera performansını inceleyen DxOMark, iPhone 12 serisinin en küçük modeline bilimsel kamera testi sonucu 122 puan verdi. DxOMark testi sonuçlarına bakıldığında ise en iyi kamera performansına sahip olan söz konusu bu akıllı cihazın 139 puanla Huawei Mate 40 Pro+ olduğunu hatırlatalım.

iOS 15 alacak olan iPhone'lar belli olduiOS 15 alacak olan iPhone'lar belli oldu

iPhone 12, fotoğraf çekimlerinde 132 puan aldı

iPhone 12'nin kamera performansı değerlendirildiğinde en başarılı özelliğinin fotoğraf çekmek olduğu görülüyor. iPhoen 12 mini, fotoğraf çekiminden 132 puan, video çekimin 112 puan almayı başardı. Çiftli kamera sistemine sahip olması sebebiyle zoom puanı düşük olan bu cihaz, zoom konusunda 41 puan elde etti. iPhone 12'nin zoom konusunda düşük bir puan alması, genel puanı etkiliyor olsa da genel olarak baktığımızda ise iPhone 12 mini'nin kamera kısmında başarılı bir performans sergileyeceği belirtildi. 

iPhone 12 mini kamera özellikleri

12 MP geniş açılı lens, f/2.4 diyafram açıklığı, 

12 MP, 12 derecelik ultra geniş açılı lens, f/1.6 diyafram açıklığı​

Smart HDR 3 ve gece modu.

iPhone 12 mini'nin Türkiye fiyatı

Diğer iPhone modellerine göre ülkemizde daha fazla tercih edilen iPhone 12 mini'nin 64 GB depolama alanına sahip olan cihaz 9.999 TL'den satışa sunuluyor. Tasarımı küçük, üstlendiği görevler büyük olan bu akıllı telefonun 128 GB versiyonu 10.499 TL'yken Apple, 256 GB için 11.499 TL'lik fiyat etiketi belirlemiş.

iPhone 12 mini kamerası ile diğerlerine eşlik ediyor

Başarılı üretici Apple, bu yıl içerisinde çıkardığı iPhone 12 ailesinde en küçük model olarak düşünmüş gibi gözüküyor. Serinin amiral gemisi olma özelliğine sahip olan iPhone 12 Pro Max dışında diğer modellerin kamera donanımlarını aynı tutan şirket, bu sayede iPhone 12 mini'ye olan ilgisi de her geçen gün artıyor. 

Diğer modellerin kardeşi olarak değerlendirilen bu model diğerlerine göre tek eksiği veya avantajı olarak değerlendirilen kısmı ise boyutudur. Günümüzde çıkan akıllı cep telefonlara göre daha küçük bir ekrana sahip olan iPhone 12 mini, bu özelliği ile beraber insanların dikkatini çekiyor gibi gözüküyor. 

 


2021’in ikinci yarısında iPhone SE Plus'lar geliyor2021’in ikinci yarısında iPhone SE Plus'lar geliyor
Apple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardıApple iPhone 12 modellerinin manyetik alanın fazla olması konusunda kullanıcıları uyardı
Apple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladıApple'dan katlanabilir iPhone çalışmaları başladı

PAYLAŞ