iPhone 12 mini satışları, bekleneni sunamadı - Haberler - indir.com

iPhone 12 mini satışları, bekleneni sunamadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-10 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon dünyasının önemli isimlerinden olan Apple’ın sahip olduğu yeni iPhone 12 ailesi içerisinde birçok model ile geliyor. Bu serinin en uygun fiyatlı olmasıyla ön plana çıkan iPhone 12 mini modeli, piyasada büyük beklentiler ile çıkartılmış ancak beklentileri karşılayamamış gibi duruyor. Söz konusu paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar, iPhone 12 cihazına hiç ilgi göstermiyorlar. iPhone 12 serisi baktığımız zaman piyasada geçtiğimiz ekim ayında bir lansman ile beraber Apple tarafından tanıtılmıştı. Lansman kapsamında Apple ilk defa aynı anda 4 yeni iPhone modeli birden tanıtmıştı. iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max olarak gelen bu seride şirket her bütçeye yönelik model sunması ile dikkat çekmişti.

Son yıllarda telefonlardaki ekran gövde oranı geliştirilmeye devam edilirken, Counterpoint Research verilerine göre 2018 yılında satılan her iki telefondan biri 6 inç ve daha büyük bir ekrana sahip olurken, 2020 yılında ise bu oran yüzde 90 seviyelerine çıkmıştı.

iPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacakiPhone 13 ekrana gömülü parmak izi sensörüne sahip olacak

iPhone 12, beklenen satışı veremedi

Durum böyle olunca Apple’ın mini olarak tabir edilen iPhone 12 cihazı 5.4 inç ekranlı olarak sunulmuş ancak şirket için bir hayal kırıklığı oluşturdu. Yine Counterpoint Research’in verilerine göre geçtiğimiz ocak ayının ilk haftasında iPhone 12 mini satışları, tüm iPhone 12 serisi satışlarının yüzde 5’ine sahip durumda. Bu durumda kullanıcıların daha çok büyük ekranlı cihaz tercih ettiğini acık olarak görüyoruz. Kullanıcılar akıllı telefonlarda kamera ve iletişimin yanı sıra medya içeriği olarak dizi ve film izliyorlar. Bu noktada büyük ekranlı bir cihaz her zaman daha avantajlı oluyor.

Apple’ın ilerleyen dönemde iPhone 13 ailesinde mini bir model sunmama ihtimali de bulunuyor. Bakalım şirket yeni dönemlerde ne gibi cihazlar sunacak göreceğiz.


iPhone 13, ultra geniş açı kamerası ile geliyoriPhone 13, ultra geniş açı kamerası ile geliyor
Apple iPhone 12 mini üretimini durdurabilirApple iPhone 12 mini üretimini durdurabilir

PAYLAŞ