iPhone 12 mini için yolun sonu mu? - Haberler - indir.com

iPhone 12 mini için yolun sonu mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-14 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bugün içerisinde ortaya çıkan raporlara göre Apple 2021 yılının ilk yarısı için iPhone 12 mini üretimlerinde azalma yoluna girildi. Aynı zaman içerisinde bu akıllı cihazın bazı özel parçalarının üretimleriyse tamamen askıya alınacaktır. Güvenilir bir kaynak üzerinden elde edilen bilgilerle Apple hayranlarını şaşırttı. Aralık ayına göre tüm akıllı akıllı cep telefonları için siparişlerini yaklaşık olarak %20 seviyesinde düşüren şirket, kesintinin esas faturasını iPhone 12 mini'ye yıktı. Şirketin en ucuz 5G bağlantı destekli akıllı cep telefonu bu model için anlaşılan o ki işler pek de istenildiği gibi gitmedi. 

İddialara göre iPhone 12 mini üretimleri ciddi oran düşüyor

Konuyla ilgili olarak elde edilen raporlardaki ayrıntılara göre iPhone 12 serisi, iPhone 11 ailesi ve iPhone SE telefonları gibi daha eski akıllı cihazları da kapsayacak şekilde Apple 2021 yılının ilk yarısında 96 milyon telefon üretiminin yapılması hedefleniyor. Bu rakamlar geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre biraz daha yüksek olarak değerlendirildi. Arada %11'den fazla artış yaşandığı gözlemleniyor. Yılın tamamına bakıldığında şirketin amacı 230 milyon iPhone'u üretime dahil etmektir. 

iPhone 13 hakkında yeni detaylar gözüktüiPhone 13 hakkında yeni detaylar gözüktü

Piyasada halen daha iPhone 12 Pro ya da 12 Pro Max modellerine gösterilen ilgi oldukça büyüktür. Fakat Aralık ayından bu yana yaşanan %20 oranındaki düşüşün iPhone 12 mini yüzünden kaynaklandığı bildirildi. Bu sebeple şirket bazı tedarikçilerinden söz konusu bu modelin parça üretimlerini durdurmalarını talep etti. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan raporda en iyi tahminlere göre bile Apple'ın Haziran ayına kadar bu ürünleri %70'in üzerinde azaltacağı bahsediliyor. Ancak ilerleyen zaman içerisinde bu cihazın üretiminin tamamen sonlandırılacağını öğrenmek de hiç şaşırtıcı olmayacaktır. 

Serinin en küçük modeli olan iPhone 12 mini, 5,4 inçlik boyutu ve Super Retina OLED ekranıyla beraber kullanıcıların karşısına çıkmıştı. 60 Hz yenileme hızına sahip olan bu akıllı cep telefonun işlemci modülünde A14 Bionic ile performansını yükseltmeyi başardı. 4 GB RAM kapasitesi, 256GB’a kadar bellek, 2,227 mAh pil ve çift kamera özelliğine sahip olan bu cihazı diğerlerine göre daha çekici kılan unsurların başında gelir. Ancak 9,999 TL'den başlayan fiyatı ise cihazı tüketicilerden uzaklaştıran en büyük etkenlerin başında geliyor.  Şimdi güzel umutlarla yola giren o telefon için neredeyse yolun sonu demek hiç de yanlış olmayacaktır. iPhone 12 mini hakkında elde edilen güncel bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. iPhone 12 mini'nin akıbeti yakın zamanda belli olabilir. 


Tim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdiTim Cook yeni bir iPhone modelinin sözünü verdi
iPhone 13 1 TB depolama alanına sahip olabiliriPhone 13 1 TB depolama alanına sahip olabilir
iPhone 13 USB-C girişine sahip olmayabiliriPhone 13 USB-C girişine sahip olmayabilir

PAYLAŞ