iPhone 12 Mini Hakkında Hatırlanması Gereken 5 Özellik - Haberler - indir.com

iPhone 12 Mini Hakkında Hatırlanması Gereken 5 Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 17:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dev şirket Apple, dün merakla beklenen iPhone 12 ailesinin tanıtım tarihini açıkladı. 13 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Apple Etkinliği'ne 5 gün kala, yapılan sızıntılarda çoğu kez adını ve özelliklerini duyduğumuz iPhone 12 Mini modelinin şu an için bilinen bazı özelliklerini bir araya topladık. 

iPhone 12 Mini hakkında bilinen 5 özellik

Apple'ın resmi internet sitesinde, iPhone 12 tanıtım etkinliğinin 13 Ekim 2020 günü Türkiye saati ile 20:00'da başlayacağı aktarıldı. Apple bu etkinlik ile beraber iPhone 12 dışında çok uzun zamandır konuşulan AirTag'ini tanıtabilir gibi gözüküyor. Etkinlik görselindeki halkalar AirTag, “Hi, speed” ifadesi ise 5G destekli iPhone 12 habercisi olarak yorumlanıyor.

iPhone 12 Pro Sony’nin LİDAR sensörü ile gelecekiPhone 12 Pro Sony’nin LİDAR sensörü ile gelecek

Görüntü teknolojisi

iPhone 12 Mini'nin LCD'den daha canlı renkler ve daha gerçekçi siyahlar için Y-OCTA entegreli esnek bir OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Fakat iPhone 2 Mini'nin ekran kısmında küçük dezavantajların olacağı düşünülüyor. iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max'in daha canlı, gerçeğe daha yakın renkler için 10 bit renk ve XDR sınıflandırmasının yanı sıra daha zengin renk geçişleri çeşitliliğine sahip olacağı bildirildi. Buna ek olarak aynı zamanda 120Hz ProMotion ekrana sahip bazı ‌iPhone 12‌ modellerinde oldukça karışık söylentiler olmasına rağmen, ‌iPhone 12‌ mini’nin 120Hz ekrana sahip olmadığı hakkındaki söylentiler tutarlı. Özellik ‌iPhone 12‌ serisinde görünüyorsa, muhtemelen Pro modelleri ve hatta yalnızca Pro Max modeli için ayrılmıştır.

LiDAR tarayıcı

iPhone 12 Pro modellerinin, benzer olanları bu yılın ilk aylarında iPad Pro tanıtımı yapan bir LiDAR tarayıcıya sahip olduğu söyleniyor. iPad Pro modelindeki LiDAR tarayıcı, sensörden beş metre kadar uzakta olan çevredeki nesnelere olan mesafeyi ölçmek için yansıyan ışığı kullanıyor. Bu sayede çevrenizdeki ortamı nanosaniye hızlarında foton seviyesinde haritalandırma yapabiliyor. 

Telefoto Lens

iPhone 11'e çok benzer olarak, iPhone 12 mini'nin arka kısmında iki kamera lensi olması bekleniyor. Geniş açılı ve ultra geniş açılı bir mercek bulunuyor. Bunun yanı sıra iPhone 12 Mini, üst düzey Pro modellerinde üçüncü lensi oluşturan telefoto lense sahip olmayacak. Üst düzey 6.7 inç ‌iPhone 12‌ Pro Max’in, bu cihazlardaki ultra geniş açılı lense ek olarak görüntü sabitleme teknolojisine sahip olduğu söyleniyor. Sensör kaydırma teknolojisi, optik görüntü sabitlemenin ayrı lensler yerine kamera sensörüne uygulanmasına izin verir. Bu özelliğin ‌iPhone 12‌ mini’ye gelmesi beklenmiyor. ‌iPhone 12‌ mini, düşük ışıkta daha iyi performans için Apple’ın yeni “üst düzey” lenslerinden ve geliştirilmiş Smart HDR’den yararlanmaya devam edebilir.

Pil Kapasitesi

Merakla beklenen iPhone 12 serisindeki en küçük cihaz olan iPhone 12 mini'nin de en küçük pile sahip olması bekleniyor. Sertifikalar, iPhone 12 mini'nin pil kapasitesinin 2.227 mAh olduğunu gösteriyor. Apple’ın şu anki en küçük amiral gemisi 5,8 inç iPhone 11 Pro, 3.046 mAh pil kapasitesine sahip ve ‌iPhone 12‌ mini’nin kapasitesi 819 mAh daha küçük. A14 Bionic işlemci ve OLED ekranın enerji verimliliğini artması düşünülüyor, iPhone 12 mini’deki pil boyutunun temel sınırlarının genel olarak daha küçük bir pil ömrü ile sonuçlanması muhtemel görünüyor. 6.7 inç ‌iPhone 12‌ Pro Max’in 3.687 mAh’lik çok daha büyük bir kapasiteye sahip olacağı düşünülüyor.

5G Bağlantısı

Cihaz hakkındaki söylentiler, iPhone 12 Pro Max'in aynı zamanda daha hızlı mmWave 5G’ye sahip tek model olacağını dile getiriliyor. 5G’nin daha yavaş ama daha yaygın biçimi olan 6 GHz altı 5G’nin ‌iPhone 12‌ mini’de bulunması bekleniyor. Sadece serideki en büyük iPhone,‌‌‌ daha yüksek güç kullanımı için gereken daha büyük pil ile birlikte şu anda mmWave’i uygulamak için gereken anten tasarımını barındıracak dahili alana sahip. Bu eksik özelliklere rağmen, ‌iPhone 12‌ mini’nin en yeni A14 Bionic işlemciye, bir OLED ekrana ve yepyeni bir kare biçimli tasarıma sahip olması bekleniyor. Birçok küçük telefon kullanmayı seven kullanıcı için ‌iPhone 12‌ mini, uzun süredir bekledikleri cihaz olmaya aday.


iPhone 12 tanıtım tarihi resmen duyurulduiPhone 12 tanıtım tarihi resmen duyuruldu
iPhone 12 Pro kasası video ile ortaya çıktıiPhone 12 Pro kasası video ile ortaya çıktı
Apple’dan iPhone 12 serisi için mini kablosuz şarj cihazı iddiasıApple’dan iPhone 12 serisi için mini kablosuz şarj cihazı iddiası

PAYLAŞ