iPhone 12 ailesinin ekran ve kamera özellikleri sızdırıldı - Haberler - indir.com

iPhone 12 ailesinin ekran ve kamera özellikleri sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 11:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Daha önce tasarım ve fiyat sızıntılarıyla gündeme gelen iPhone 12 Pro’nun özellikleri netleşmeye başladı.

Apple’ın Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 12 ailesiyle ilgili sızıntılar gelmeye hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın en popüler video içerik platformu olan YouTube'da EverythingApplePro kanalıyla ile tanınan Filip Koroy ve XDA-Developers'ın kıdemli editörlerinden Max Weinbach, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri hakkında edindikleri yeni bilgileri paylaştı.

Apple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyorApple katlanabilir iPhone için batarya geliştiriyor

Daha önce de iPhone 12 modellerinin teknik çizim dosyalarını ortaya çıkaran ikili bu kez yeni iPhone modellerinin ekran ve kamera özellikleri hakkındaki özellikleri paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre Apple iPhone 12 ailesini 120 Hz ekran yenileme hızıyla piyasaya sürmeyi amaçlıyor. Bu entegrasyon için pil ve ekran kalibrasyonu üzerinde çalışmalar yapan şirket kullanım senaryosuna göre kullanıcılarına 60Hz ila 120Hz arasında dinamik bir geçişin sağlanabilmesi için çalışmalarını devam ettiriyor. Ancak şirketin 120 Hz yenileme hızını pil ömrünü ciddi oranda etkileyeceğinden dolayı daimi olarak sunması da beklenmiyor.

iPhone 12 Pro Max modelerindeki dikkat çeken kamera donanımı

Bir diğer önemli bilgi ise yeni iPhone modellerinin renk seçeneği hakkında. iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde gece yeşili renk seçeneği sunan Apple iPhone 12 ailesinde kullanıcılarına lacivert bir renk seçeneği sunmak için hazırlanıyor. En iyi renk tonunu seçmek için lacivertin birkaç tonunu test etmeye başladığı aktarılan şirketin tercihini parmak izini belli etmeyen buzlu camdan yana yapacağı söyleniyor. Ayrıca tasarım açısından iPad Pro gibi düz bir tasarıma sahip olacağı da belirtilen iPhone 12 modellerinin kenarlarının bir önceki tasarıma oranla daha dayanıklı olması da bekleniyor.

iPhone 12 ailesi kamera yetenekleriyle etkileyecek

iPhone 12 ailesiyle birlikte ön tarafta bulunan ön taraftaki hoparlörün ekranın üzerindeki çerçeveye yerleştirilerek olan Apple, çentiği de küçültecek. Buna ek olarak Face ID'nin çalışma açısının genişletmeyi planlayan teknoloji devi bu teknolojinin dinamik bölgeleme algoritmasıyla birlikte, daha hızlı çalışmasını hedefliyor.

iPhone 12 ailesini LİDAR kamerayla piyasaya süreceği daha önceki sızıntılarda ortaya çıkan Apple’ın çözünürlük noktasında 12 MP ile yola devam edeceği aktarıldı. Ancak gelen bilgiler arasında şirketin 64 MP seçeneğini masaya yatırdığı, ancak yeterince verim alamaması sebebiyle şimdilik bu fikri rafa kaldırdığı belirtildi. iPhone modellerinde, çözünürlüğü artırmadan önce çift piksel teknolojisinden istifade ederek olan Apple önce tam sensör otomatik odaklamaya yer vermek istiyor. 

iPhone 12 Pro modelinin düşük ışık altındaki kamera performansı da iyileştirilecek olan şirketin EIS (Elektronik Resim sabitleme) teknolojisini kullanacağı belirtildi. Ayrıca ürültü azaltma noktasında da iPhone modellerini  yeni nesil Smart HDR ile donatacağı söylenen Apple’ın x optik zoom ve 25x ila 30x dijital zoom üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü de gelen bilgiler arasında.


iPhone 12 serisinin fiyatı belli olduiPhone 12 serisinin fiyatı belli oldu
iPhone 11’in ön kamerası ne kadar iyi?iPhone 11’in ön kamerası ne kadar iyi?

PAYLAŞ