iPhone 12 ailesi fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi - Haberler - indir.com

iPhone 12 ailesi fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-12 10:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2020 senesinin Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone 12 serisine yönelik fiyat açıklaması yapıldı!

Piyasaya çıkmasına henüz yaklaşık 1 yıl olan iPhone 12 modelleri şimdiden sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Dört farklı modelle karşımıza çıkacak olan iPhone 12 ailesindeki en heyecan verici detaylardan biri de cihazların 5G altyapısı üzerine kurulu olması. Tabi bu durumun iPhone’ların fiyatında bir artış yaratacağını söylemek yanlış olmaz. Ming-Chi Kuo 5G donanımlarının üreticilere cihaz başına şirketlere 30 ila 100 dolar arasında ekstra bir maliyet çıkardığının altını çizerek bu alandaki üretimin daha maliyetli olduğundan fiyatlarında artacağını önceden açıklamıştı. Ming-Chi Kuo yeni yaptığı bir açıklamada ise yeni iPhone modellerinin iPhone 4 gibi metal çerçeveye sahip olabileceğini açıkladı. Bunun nedeni ise Apple’ın 5G donanımları nedeniyle artan maliyet fiyatını dengelemek istemesi. Hatırlarsanız iPhone 11 699 dolar, iPhone 11 Pro 999 dolar ve iPhone 11 Pro Max 1.099 dolar fiyat etiketi ile piyasaya çıkmıştı. . Ming-Chi Kuo’nun açıklamalarına göre önümüzdeki senenin sonlarına doğru pazara giriş yapan iPhone’ların fiyatı ciddi bir oranda artış göstermeyecek.

iPhone 12 serisinde çentik kalkacak mısın?iPhone 12 serisinde çentik kalkacak mısın?

Yeni iPhone’ların özellikleri ne olacak?

Apple’ın iPhone 12’nin önümüzdeki sene geleceğini ve hazırlıklara başlandığını biraz erken duyurması sızıntı haberlerini de beraberinde getirdi. Piyasaya çıkmasına henüz uzun zaman olan yeni iPhone’ların özellikleri şimdiden tartışılmaya başlandı. İddialara göre iPhone 12 5.4 inç ekran boyutu ve OLED ekran teknolojisine sahip olacak. Alt seviye 5G donanımına ve çift arka kameraya sahip olacak modelin başlangıç fiyatının da 699 dolar civarında olacağı söyleniyor.

iPhone 12 ailesinden sevindiren pil detayı

Bunun yanı serinin dördüncü telefonun ise iPhone 12 Max olduğu söylenmekte. 6.1 inçlik ekran boyutu ve OLED ekran teknolojisine sahip olan cihaz alt seviye 5G ve çift arka kamerasıyla yaklaşık 799 dolar fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Ailenin daha gelişmiş özelliklere sahip olan modeli iPhone 12 Pro ise 6.1 inç ekran boyutuna ve 120 Hz yenileme hızına sahip olan OLED ekran teknolojisiyle karşımıza çıkacak. Arka panelinde üçlü kamera kurulumu olması beklenen telefonun 3D ToF senörü, üst seviye 5G donanımı barındırması ve 999 dolar civarı bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Ailenin en üst modeli 12 Pro Max’ın ise tenik özellikleri neredeyse iPhone 12 ile aynı. 6.7 inç ekran boyutu ve 120 Hz yenileme hızına sahip OLED ekran teknolojisiyle kullanıcılara merhaba diyeceği iddia edilen cihaz arka panelinde ToF sensörü bulunan üçlü kamera kurulumuna sahip olacağı ve üst seviye 5G donanımı ile birlikte yaklaşık 1.099 dolar fiyat etiketinden pazara çıkacağı söyleniyor. Yeni iPhone ailesi için konuşulan tüm özelliklerin bir sızıntı olduğunun altını çizmekte fayda var. Yani önümüzdeki sene raflarda yerini alacak yeni modellerin özellikleri her an değişebilir. iPhone 12 modelleri ile ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Apple, iPhone 12 serisinde 4 farklı model mi çıkartacak?Apple, iPhone 12 serisinde 4 farklı model mi çıkartacak?
Apple Pro Display XDR Türkiye fiyatı bir araba parası!Apple Pro Display XDR Türkiye fiyatı bir araba parası!

PAYLAŞ