iPhone 11'in izinsiz takip sürecine çözüm - Haberler - indir.com

iPhone 11'in izinsiz takip sürecine çözüm

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 13:20:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın en yeni seri amiral gemisi akıllı telefon modeli olan iPhone 11 ailesi için, geçtiğimiz aylarda bir durum ortaya çıkmış ve cihazın kapatılmasına rağmen konum takibine devam etmesi gündeme gelmişti. Şimdi ise konu hakkında önemli bir adım atıldı ve bu duruma çözüm getirildi. iPhone 11 serisinin tek tek kapatılmasına rağmen bazı sistem uygulamaları ve servisler aracılığı ile konum takibine devam ettiği ortaya çıkmış ve büyük tepkilere sebep olmuştu. Bu durumun ise cihazlarda yeni bulunan U1 çipinden kaynaklandığı belirtilmişti. Apple’ın belirttiğine göre U1 çiğin temel aldığı Ultra Geniş Bant teknolojisi uluslararası bazı kurallardan ötürü her yerde kullanılamıyor. Bu sebeple ise telefonların sürekli bir şekilde konum takibi yapması gerekiyor. Yasaklı bölgeye gelindiği zaman ise sistem kendisini otomatik olarak kapatmak adına bu konum verisine ihtiyaç duyuyor.

iPhone 11 konum takibi problemine çözüm

iPhone SE 2'nin ekranı daha büyük olabiliriPhone SE 2'nin ekranı daha büyük olabilir

Apple tarafından yapılan açıklama ile beraber söz konusu bu konum bilgilerinin toplanmadığı ve telefon dışına çıkmadığı ifade ediliyor. Bu kapsamdaki kesin çözüm ise iOS 13.3.1 beta ile beraber geliyor. Öyle ki yeni sürümle beraber iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max kullanıcıları ayarlar içerisinden Ultra Geniş Bant temelli bu takibi tamamen bir şekilde kapatabilecek. Bu sayede ise konum servisleri kapatıldığı zaman konumda tam anlamıyla kapatılmış olacak.

Şuan için sadece iPhone 11 serisinde yer alan bu teknoloji, teknik anlamda konum belirleme için Bluetooth LE ve WiFi’e oranla çok daha hassas bir şekilde çalışıyor. Bu noktada iç mekan konum belirlemelerde 5 metrelik konum belirleme sürecini 5-10 cm seviyesine kadar bu teknolojinin çektiği belirtiliyor. Ayrıca iki cihaz arasındaki radyo dalgalarının transfer zamanını ölçüyor ve bu sayede çok daha hassas bir konum belirlemeyi gerçekleştirebiliyor.  


FBI iPhone 11 Pro Max'ı Hackledi!FBI iPhone 11 Pro Max'ı Hackledi!
iPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacakiPhone 12 ailesi gelişmiş Face ID özelliklerine sahip olacak

PAYLAŞ