iPhone 11 Pro'nun hızlı şarjı gerçekten hızlı mı? - Haberler - indir.com

iPhone 11 Pro'nun hızlı şarjı gerçekten hızlı mı?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-23 22:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın teknoloji devi markaları arasında yer alan Apple son birkaç senedir, ürettiği amiral gemisi telefonları hızlı şarj desteğiyle üretmekte. Ancak öncesinde Apple uzun bir süre kullanıcılarına hızlı şarj desteği vermemesiyle eleştirilere de konu olmuştu. Uzun bir bekleyişin ardından ise Apple nihayet kullanıcı beklentilerini göz önünde bulundurarak cihazlarını hızlı şarj desteğiyle donatmaya başladı. Şirketin 10 Eylül’de tanıttığı iPhone 11 Pro, Apple’ın ürettiği cihazlarda bugüne kadar en hızlı şarj desteğine sahip olan telefon. Kendisine en yakın iPhone modelinden yüzde 50 daha hızlı olan iPhone 11 Pro, Samsung’un ürettiği Note 10’dan da yüzde 50 daha yavaş.

Apple iPhone kullanıcılarına uzun bir süre 5W’luk şarj desteği sundu. Cihazların batarya kapasiteleri arttıkça şarj etmek de günden güne güçleşiyordu. Örneğin iPhone 7 modellerini şarj etmek en az üç saat, iPhone 8 modellerini şarj etmek üç buçuk saatten daha fazla sürüyordu. 2019 senesinde bu konuda bir adım atma kararı alan Apple, iPhone 11 ailesiyle birlikte hızlı şarj desteğini kutusuna ekleme kararı aldı. Öncesinde ise birçok iPhone kullanıcısı hızlı şarj donanımlarını internetten özel olarak sipariş ediyordu.

iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’ların kameraları bekleneni verebildi mi?iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’ların kameraları bekleneni verebildi mi?

iPhone 11 Pro hızlı şarj desteği yeterli mi?

iPhone 11 ve 11 Pro’ların RAM ve pil kapasiteleri kesinleşti

Apple iPhone 11 ailesiyle birlikte Lightning portu olan 18 W’luk güçle hızlı şarj desteği sunuyor. Peki Apple’ın kullanıcılarına sunduğu hızlı şarj desteği yeterli mi?

iPhone cihazların şarj donanımları hakkında bir teknoloji grubu araştırma yaptı.  Sonuç ise iPhone 11 Pro’larda beklenenden daha düşük iPhone 11 Pro bataryaları yarım saat içerisinde yüzde 50 oranında şarj olabiliyor. Normal şartlarda etkileyici olarak kabul edilebilecek bu rakam Apple göz önünde bulundurulduğunda değerini yitiriyor. Kullanıcılarını hızlı şarj desteği için uzun bir süredir bekleten Apple’ın batarya kapasitesinin de orta segment bir amiral gemisi cihazla eş değer olduğunu göz önünde bulundurunca, hızlı şarj desteğinin batarya kapasitesine göre aşağıda kaldığını söyleyebiliriz.

Apple’ın sunduğu hızlı şarj desteğinde iPhone 11 Pro’nun tamamen şarj olmadı için 1 saat 42 dakika gerekiyor. Cihazın şarj olması yüzde 75 oranına ulaştıktan sonra bir hayli yavaşlıyor. İşte iphone 11 Pro’nun detaylı şarj süreleri;

15 dakikada %28

30 dakikada %55

45 dakikada %74

1 saatte %85

1 saat 15 dakikada %94

1 saat 30 dakikada %98

1 saat 42 dakikada %100

Şuanda piyasada olan birçok amiral gemisi cihazda da sonlara doğru cihazın şarj olması yavaşlıyor. Ancak normal şartlarda kullanıcıların yüzde 10’luk bir şarj için maksimum 15 dakika beklemesi gerekli. Apple’ın değerlerine baktığımızda ise bu rakamlar oldukça fazla. Buda Apple’ın ızlı şarj konusunda rakiplerinin gerisinde kaldığını gözler önüne seriyor.

Hızlı şarjda Android mi yoksa Apple mı daha iyi?

iPhone 11 satışları tahminlerden farklı ilerliyor

Apple’ın bugüne kadar ürettiği cihazları tek tek inceleyecek olursak iPhone 11 Pro’nun şirketin bugüne kadar ürettiği en hızlı şarj olabilen telefon olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra iPhone 11 Pro ailenin yüksek fiyat etiketine sahip telefonu olma özelliği de taşıyor. Kullanıcıların iPhone 11 Pro’yu şarj etmeyi unutması durumunda acil bir durumda ellerinde 20 dakika yüzde 40 şarj olmuş bir cihaz bulunabiliyor.

Apple’ın bu oranlarını Android telefonlarda teknoloji devi Samsung ile karşılaştırdığımızda ise Apple oldukça geri de kalıyor. Samsung N0te 10 65 dakika içerisinde bataryasının yüzde 100’nü doldurabilecek bir hızlı şarj desteğine sahip. Buda cihazı 20 dakikalık bir şarjda en az yüzde 50 batarya ile kullanmanız demek. Bunun yanı sıra pil ömrü olarak da Andorid cihazlar Apple’dan daha başarılı. Samsung S10+ 100 dakika da, One Plus 7 ise 76 dakika da tam şarj kapasitesine erişebildiğini hesaba kattığımızda Apple’ın lider duruşunu yeniden kazanmak için adım atması gereken daha çok şey olduğunu söyleyebiliriz.

 


iOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem olduiOS 13 kilit ekranı açığı ile gündem oldu
iOS 13 Instagram problemi ile gündemdeiOS 13 Instagram problemi ile gündemde

PAYLAŞ