iPhone 11 Pro ve Pro Max’ın RAM’i 6GB değilmiş! - Haberler - indir.com

iPhone 11 Pro ve Pro Max’ın RAM’i 6GB değilmiş!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-15 00:26:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Apple geçtiğimiz gün düzenlenen lansmanda merakla beklenen iPhone 11 modelini resmi olarak tanıttı. Ancak şirketin cihaz hakkında verdiği bilgilerden bazılarının eksik olması da gözlerden kaçmadı. iPhone 11 ailesinin özelliklerini anlatırken RAM kapasitesinden bahsetmeyen Apple dikkatleri de bu noktaya doğrulttu. 

Etkinlikten sonra cihazlara ilgili ayrıntılı detayların yer aldığı teknik özellik tabloları yayınlayan Apple’ın paylaştığı tabloya baktığımız iPhone 11’in GB’lık bir RAM kapasitesine sahip olduğunu görüyoruz. Ailenin diğer üyeleri olan iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ise 6 GB RAM kapasitesine sahip olduğunu açıklayan Apple’la ilgili kullanıcıları üzecek bir haber geldi. 

iPhone 11 ile kullanmaya başlayacağımız A13 Bionic neler sunuyor?iPhone 11 ile kullanmaya başlayacağımız A13 Bionic neler sunuyor?

iPhone'ların RAM’i hakkında çarpıcı iddia! 

Bildiğiniz üzere yeni üretilen cihazlar performanslarının ortaya çıkması için Geekbench testinden geçiyor. Dün iPhone 11 ailesini mercek altına aldığı testte ortaya çıkan sonuç ise büyük bir hay a kırıklığı olmuştu. Test sonucunda iPhone 11’lerin 4 GB RAM kapasitesine sahip olması konusunda bir yanlışlık olduğu belirtilmişti. Ancak AnTuTu performans testine göre ailenin tüm üyelerinde Apple’ın 4 GB’lık bir RAM kullandığı doğrulandı. 

iPhone 11 modelleri ve teknik özellikleri!

Ortaya çıkan iddiaların yanı sıra iPhone’ların 4 GB’lık RAM kapasitesine sahip olduğunun ortaya çıkması gündeme başka bir sorunu getirdi. Apple tarafından iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’ın 6 GB’lık RAM kapasitesine sahip olduğu açıklanmıştı. Ancak AnTuTu performans testine göre 4GB RAM’e sahip olan modeller arasında 512 GB dahili depolama kapasitesiyle tüm dikkatleri üzerine çeken iPhone 11 Pro Max’da yer almakta. 

AnTuTu 7 testinde ortaya çıkan sonuca göre Apple’ın yeni modelleri iPhone XS ve iPhone XS Max’a göre yaklaşık olarak yüzde 28 daha yüksek bir performansa sahip. GPU performansında da büyük bir artış olan yeni iPhone modelleri 6 GB RAM'e sahip olmasa da yine de ciddi bir başarı elde edecek gibi duruyor. 


Microsoft, iPhone satışlarını etkileyecek takas hamlesi ile gündemdeMicrosoft, iPhone satışlarını etkileyecek takas hamlesi ile gündemde
iPhone 11 serisi ile birlikte tanıtılması beklenen ama tanıtılmayan ürünleriPhone 11 serisi ile birlikte tanıtılması beklenen ama tanıtılmayan ürünler

PAYLAŞ