iPhone 11 Pro kapatılmasına rağmen konum takibine devam ediyor! - Haberler - indir.com

iPhone 11 Pro kapatılmasına rağmen konum takibine devam ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-05 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple’ın en yeni iPhone serisi olan iPhone 11 Pro ailesi sahip olduğu amiral gemisi özellikleri ve tasarımı ile oldukça dikkat çeken ve beğenilen bir model serisi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak ortaya çıkan bazı detaylara göre iPhone 11 Pro modelinde kapatılmasına rağmen konum takibi yapılmaya devam ediliyor. Yapılan paylaşımlar doğrultusunda iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelinde kapatılmasına rağmen konum takibi devam ediyor. Yüksek bir ihtimalle aynı sorunun iPhone 11 modelinde de olduğu tahmin ediliyor. Bu durum Apple tarafından da doğrulanan bir detay olurken, uygulama bazlı bir durum olmuyor. Öyle ki gizlilik ayarları kısmında konumu kapattığınız zaman uygulamalar konum takibi gerçekleştiremiyor. Ancak bazı sistem ve servislerin konum takibini sürdürdüğü ifade ediliyor.

iPhone 11 Ailesinde Konum Takibi Sorunu

iPhone 11 Pro'nun hızlı şarjı gerçekten hızlı mı?iPhone 11 Pro'nun hızlı şarjı gerçekten hızlı mı?

Apple tarafından söz konusu bu durum normal olarak karşılanıyor. Ancak tepki de çekerken, takibin servis ve uygulamalar olmak üzere tamamen sonlandırılması için konum servislerini tamamen kapatmak gerekiyor. Bu noktada ise harita ve navigasyon gibi işlevsel uygulamalar kaybedilmiş olunuyor. Apple tarafından bu durumun bir güvenlik riski oluşturmadığı belirtilse de, tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kullanıcılar uygulama ve servislerin konum iznini kapattığı zaman takibinde kapanması gerekiyor. Bu takip sorununun henüz tam olarak detayları ortaya çıkmazken, bir sonraki iOS 13 güncellemesi ile beraber sürecin daha da netleşmesi bekleniyor.


iPhone 11 Pro 64 GB alabilmek için hangi ülke vatandaşı kaç gün çalışıyor?iPhone 11 Pro 64 GB alabilmek için hangi ülke vatandaşı kaç gün çalışıyor?

PAYLAŞ