iPhone 11 Pro 64 GB alabilmek için hangi ülke vatandaşı kaç gün çalışıyor? - Haberler - indir.com

iPhone 11 Pro 64 GB alabilmek için hangi ülke vatandaşı kaç gün çalışıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-11 11:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz gibi yakında iPhone 11 ailesi Türkiye’de de satışa çıkılacak. iPhone fiyatları hakkında yapılan bir araştırmayla, kullanıcıların iPhone satın alabilme oranları ülkelere göre hesaplandı.

Üçlü kamere sistemiyle ve yenilikçi özellikleriyle son dönemlerde gündemde olan iPhone başarılı kamera performansıyla da adından sıklıkla söz ettiriyor. Yakında Türkiye’de de satışa çıkacak olan iPhone 11 Pro 64 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere farklı hafıza desteğine sahip seçenekleri bulunuyor. Cihazların Türkiye’deki başlangıç fiyatı ise 10.99 TL. maliyet olarak epey yüksek bir fiyat etiketine sahip olan iPhone 11 ailesi hakkında ilk akla gelenlerden birisi de kullanıcıların yeni bir iPhone alabilmesi için ne kadar çalışmasının gerektiği sorusu. Bu konu hakkında bir araştırma yapan Picodi bu soruya bir yanıt getiriyor. Yapılan araştırmaya göre 64 GB dahili depolama kapasitesine sahip iPhone 11 Pro’yu satın alabilmek için en çok çalışması gereken ülke karşımıza Ukrayna olarak çıkıyor. İkinci sırada Kolombiya ve üçüncü sırada ise Türkiye var.

Apple’da iPhone SE 2 heyecanıApple’da iPhone SE 2 heyecanı

iPhone 11 Pro almak için ne kadar çalışmak gerek?

Yapılan araştırmaya göre 2014 senesinden beri Türkiye’de resmi bir veri bulunmadığından araştırma için Numbeo verileri kullanılmış. Bu verilere göre Türkiye’de çalışan insanların aldığı maaş ortalama 2.593 TL olarak görülüyor. Araştırmada hesaplama yapılırken geçim vergilerinin hesaba katılmadığının da altını çizmekte fayda var. Aldığınız maaşı direk kenara koyabiliyorsanız bir süre geçiminizi sağlyabiliyor ve iPhone 11 ailesinin modellerinden birini satın alabiliyorsunuz. Araştırma sonucuna göre Türkiye’deki bir kullanıcı adayının iPhone 11 Pro’yu satın alabilmesi için 89,1 gün çalışması gerekiyor. Tabi bu rakam kullanıcıların herhangi bir ek giderinin olmaması ve maaşını direk telefona yatırması durumunda geçerli olabilir. Araştırmada zirvede olan Ukrayna’da ise bir kullanıcının iPhone 11 Pro alabilmesi için 96,7 gün çalışması, Kolombiya da ise 89,7 gün çalışması gerektiği ortaya çıktı.

iPhone 11 fiyatları tanıtım öncesinde sızdırıldı!

iPhone 11 ailesinden bir modele en rahat erişim sağlayabilecek ülke olarak ise İsviçre karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre bir İsviçre vatandaşının iPhone 11 Pro satın alabilmesi için 4,8 gün çalışması gerekiyor. Listede bu açıdan ikinci sırada Amerika Birleşik Devletleri, üçüncü sırada ise Lüksemburg yer alıyor. ABD’de çalışan birinin iPhone 11 Pro satın alabilmesi için 5,8 gün, Lüksemburg’daki bir kullanıcı adayının ise 6,7 gün çalışması gerekiyor.


iPhone 11 kullanıcılarının ilk şikayetleri gelmeye başladıiPhone 11 kullanıcılarının ilk şikayetleri gelmeye başladı
iPhone 11 ekranı çizilme sorunu ile can sıkıyoriPhone 11 ekranı çizilme sorunu ile can sıkıyor

PAYLAŞ