iPhone 11 modelerinin isimleri ne olacak? - Haberler - indir.com

iPhone 11 modelerinin isimleri ne olacak?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-29 18:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan Apple’ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone 11’i 2 hafta sonra tanıtması bekleniyor. Lansman tarihine az bir zaman kalmış olmasına rağmen ise iPhone’ların hangi isimlerle pazara çıkacağı hakkında kesin bir bilgi yer almıyor. Ancak tabi Apple isim konusunda hassas davranarak duyuru için lansmanı beklese de, lansman tarihi yaklaştıkça isim konusu hakkında sızıntılarda çoğalmaya başladı. Yeni iPhone’ların hangi isimlerle pazara çıkabileceğini gelin yakından inceleyelim. 

Apple bir dönemler akıllı telefon sektöründe yeni bir devir başlatmış ancak sonrasında kendini tekrar ettiği yönünde kullanıcılardan çok fazla eleştiri almıştı. Bu doğrultuda yeniden büyük bir atağa geçen şirket özellikle son iki senedir ürettiği cihazlar üzerinde devrimsel olarak nitelendirilebilecek değişimler için kolları sıvadı. Bu zamana kadar sektöre yön veren birçok yeniliği geliştiren marka olan Apple’ın yeni cihazlarında kullanıcılara hangi özellikleri sunacağı ve cihazların hangi isimlerle pazara çıkacağı merak ediliyor. 

Lightning Kablolar iPhone 11'de Kendini Tekrar GösterecekLightning Kablolar iPhone 11'de Kendini Tekrar Gösterecek

Yeni iPhone isimleri ne olacak? 

Apple sektöre ilk giriş yaptığında cihazlarını marka ve rakam isimleriyle adlandırmayı tercih etmişti. IPhone 3G’ler ile başlayan bu serüven iPhone 4 dönemine kadar devem etmiş ardından cihazlar S ve Plus isimlerini de almıştı. Tabi bu isimlendirme Apple’ın aynı modelin daha gelişmişini ya da özelliklerini bir tık daha aşağıda tutmasıyla başlamıştı. Ancak şirket iPhone’ların 10. Senesinde marka ve rakam isimlendirmesini bir kenara bırakarak köklü bir yeniliğe gitti. iPhone 9 olarak pazara sürülmesi tahmin edilen yeni modellerde rakam yerine harfler ve kelimeler kullanılarak yeni modeller iPhone X, iPhone XR ve iPhone Max olarak pazara sunuldu. 

Yeni iPhone 11'de kalem olabilir

iPhone'ların isim döngüsünü kıran bu adım yeni iPhone cihazlarının isimlerinin tahmin edilmesini de oldukça zorlaştırırdı. 2 hafta sonra tanıtılması beklenen cihazların isim tartışması hız kesmeden devam ediyordu ki, iPhone’lar için kılıf üreten ESR tarafından paylaşılan bir görselin kılıf modellerinin yanında iPhone’ların model isimlerini de belirtmesi tartışmalara son noktayı koydu. 

IPhone'ların isimleri sızdırıldı 

Görselde anlaşıldığı gibi yeni iPhone isimlerinin, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max olarak belirlenmiş.  

iPhone 11 İle Şarj Kabloları Değişiyor

Yeniden numaralandırma sistemiyle isimlendirmeye geri dönen Apple anlaşılan bu isimlendirmenin kullanıcılar açısından daha ilgi çekici olduğuna karar vermiş. Bunun bir nedeni de iPhone’un çkıkış yaptığı ilk dönemde basitlik üzerine giriş yapmasından olabilir. Hatırlarsanız Steve Jobs, iPhone’un basitliğe dayalı olduğunu, kullanıcıların aradıkları özelliklere kolay bir şekilde erişerek servisleri anlaşılır bir şekilde kullanabildiği yönünde bir açıklama yapmıştı. Kullanması basit arayüz ve servislerle çok amaçlı hizmetler sunan iPhone’un  X, X MAX gibi kullanıcılara karmaşık gelerek cihazlara ilgiyi de azaltmış olabilir. 

Bunun yanı sıra paylaşılan görselde yer alan veriler dikkatlice incelendiğinde iPhone XR’nin yerini alacağı düşünülen iPhone 11 6.1 inç ekrana, iPhone XS ve XS Max’ın yerini alacağı düşünülen iPhone 11 Pro 6.5 inç ekran, iPhone 11 Pro Max’ın ise yine 6.5 inç ekranla gelmesi bekleniyor. Tabi Apple’ın model isimlerini son güne kadar saklamayı başardığı düşünülürse söz konusu isimler sadece bir emsalde olabilir. 


iPhone 11'de 3D Touch olmayacak mı?iPhone 11'de 3D Touch olmayacak mı?
iPhone 11 tanıtım tarihi belli olduiPhone 11 tanıtım tarihi belli oldu

PAYLAŞ